Zilveren medaille voor Eline Verstraelen op EK zeilen in Patras

Eline Verstraelen

Eline Verstraelen (BEL) uit Kapellen won zaterdag op het Europees kampioenschap zeilen in Patras (Griekenland) een zilveren medaille in de Laser 4.7 klasse. De spanning bleef tot het einde want in de allerlaatste race werd er beslist over de medailles.  "Het was een nek aan nek race tot de laatste minuut", vertelt haar moeder Petra Gijsen.

Eline Verstraelen controleerde haar Italiaanse concurrente, Giorgia Cingolani en werd derde in de laatste manche, helaas met maar een puntje voor de concurrente die hiermee op gelijke punten uitkwam en haar dus voorbleef. De Kroatische zeilster verloor haar goud in de laatste race en moest zich tevreden stellen met brons.

"Eline heeft de hele week op de derde plaats gehangen. Vandaag wist ze zich in de eerste manche naar de tweede plek te werken, met gelijke punten met de eerste plaats. Doordat er zoveel wind was, werden de zeilsters van het water gehaald en besliste de jury te wachten voor de tweede manche. Uiteindelijk werd die afgeblazen. Voor Eline was dit een teleurstelling want ze wilde nog alles op alles zetten om voor het goud te gaan, maar nu is ze best fier", vertelt haar moeder nog.

Anna De Bruycker (BEL) werd achtste, Marine Pintelon (BEL) 34e, Ingeborg Bultunck (BEL) 39e, Anouk Swaelen (BEL) 45e.

EK Laser 4.7 zeilen

Bij de Belgische jongens eindigde Emile Versluys 65e en Jef Hinnekint 73e in de vloot van 200 deelnemers.

Alle uitslagen: www.europeanlaser47.eu

Bron: GVA

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: