Team Brunel klaar voor laatste 11.000 zeemijl in de Volvo Ocean Race

Team Brunel

De zeven boten in de Volvo Ocean Race hebben nog 11.000 van de 45.000 zeemijlen te gaan tot de finish in Scheveningen (Den Haag). Team Brunel staat momenteel op de derde plaats in het algemeen klassement en heeft de op een na snelste totaal tijd tot nu toe. Terwijl Sun Hung Kai / Scallywag nog moet aanmeren in Itajai, is Team Brunel klaar voor de In Port-race op vrijdag 20 april en de start van de volgende etappe op zondag 22 april.

Bouwe Bekking: "we zijn er klaar voor"

Bekking: "Als we vandaag moesten vertrekken, zijn we er klaar voor. Afgelopen week heeft onze technische shore crew uitstekend werk geleverd, geholpen door de boatyard en onze eigen technische en schilderspecialisten van Royal Huisman. In de tussentijd had het zeilteam de gelegenheid om rust te nemen en tijd door te brengen met geliefden. Voor mij persoonlijk was het de eerste keer in acht maanden dat ik thuis was, dus dat is best bijzonder. Maar zelfs als je thuis bent, blijf je bezig met de race en bereid je je alweer voor op het vervolg. Ik heb bijvoorbeeld een hoogtestage gedaan en ben met mijn vrouw en dochter naar de Noorse sneeuw geweest."

Team Brunel

Louis Balcaen terug aan boord voor Leg 8

Voor de volgende, 5.700 zeemijl tellende, etappe van Itajai (Brazilië) naar Newport (VS) keert Louis Balcaen (BEL) terug aan boord. De getalenteerde 29-jarige zeiler, bezig aan zijn tweede Volvo Ocean Race, zeilde ook al in Leg 3, 5 en 6 van deze editie. Balcaen vervangt Thomas Rouxel (FRA), Rouxel heeft de komende weken andere verplichtingen met het Gitana-project.

Bouwe Bekking: "Vanaf het begin wisten we dat Louis niet de hele race beschikbaar zou zijn, het is goed om hem hier in Brazilië er weer bij te hebben. In de komende etappe is het een kwestie van goed sturen en trimmen. Met Peter, Louis, Kyle, Alberto en ikzelf hebben we vijf uitstekende stuurmannen."

Louis Balcaen

Bemanningslijst Team Brunel – Leg 8:

 1. Bouwe Bekking – NED – Schipper
 2. Andrew Cape – AUS – Navigator
 3. Carlo Huisman – NED
 4. Kyle Langford – AUS
 5. Alberto Bolzan – ITA
 6. Louis Balcaen – BEL
 7. Peter Burling – NZL
 8. Abby Ehler – GBR
 9. Nina Curtis – AUS
 10. Sam Greenfield – USA - OBR

Bonuspunt voor snelste tijd

Aan het einde van de race is er een bonuspunt voor het team met de snelste overall tijd. Met slechts 22 uur achterstand op de nummer 1: Dongfeng Race Team staat Team Brunel tweede. Op de derde plaats gevolgd door Team Mapfre, die bijna vier dagen achterstand heeft op Team Brunel. Daarmee lijkt het erop dat de strijd om de snelste totaal tijd zal gaan tussen het Dongfeng Race Team en Team Brunel, er vanuit gaande dat alle drie de boten geen grote problemen tegenkomen in het resterende deel van de race.

Stand op basis van overall tijd

 1. Dongfeng Race Team – 94 dagen, 10 uur, 11 minuten, 49 seconden
 2. Team Brunel – 95 dagen, 8 uur, 5 minuten, 47 seconden
 3. Mapfre – 99 dagen, 1 uur, 15 minuten, 21 seconden
 4. Team AkzoNobel – 100 dagen, 9 uur, 43 minuten, 27 seconden
 5. Turn the Tide on Plastic – 100 dagen, 23 uur, 3 minuten, 3 seconden
 6. Team Sun Hung Kai Scallywag – 102 dagen, 10 uur, 49 minuten, 7 seconden
 7. Vestas 11th Hour Racing – 102 dagen, 13 uur, 31 minuten, 17 seconden

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: