Belgische zeilers klaar voor de World Cup zeilen in Hyères

World Cup zeilen

Van 22 tot en met 29 april verzamelen 's werelds beste zeilers in Hyères voor de derde en laatste ronde van de Sailing World Cup Series 2018. Dit is de laatste kans om zich te kwalificeren voor de finale die wordt gevaren in Marseille. Meer dan 650 zeilers uit 46 verschillende landen zullen vanaf  dinsdag 24 april het beste van zichzelf geven. Zo ook onze Belgische zeilers, die vol ambitie in de verschillende klassen van start gaan.

In de Laser Radial klasse komen Emma Plasschaert en Maité Carlier in actie. Bij de mannen, in de Laser Standard, starten Wannes Van Laer en William De Smet. In de 49er vinden we het duo Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers. Bij de Nacra 17 komen er twee Belgische teams in actie: Jan Heuninck met Anouk Geurts en Isaura Maenhaut met Levi Slap.

Live tracking, statistieken van zeilers, live weersvoorspelling en de status van de wedstrijd zal beschikbaar zijn via SAP Sailing Analytics: https://wcs2018-hyeres.sapsailing.com/

  De medaille races worden live uitgezonden via YouTube:

  Zaterdag 28 april - 49'er & Nacra 17

   

  Zondag 29 april - Laser & Laser Radial:

  De Sailing World Cup Series 2018 bestaat uit volgende wedstrijden:

  • 15 oktober 2017: Round 1, Gamagori
  • 21 januari 2018: Round 2, Miami
  • 22 april 2018: Round 3, Hyères
  • 03 juni 2018: World Cup Series Final, Marseille (locatie OS 2024)

  Auteur:

  • WWSV

   Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

   De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

  Comments

  Voor u geselecteerd: