SpringCup opmaat voor NationsCup 2018

SpringCup

Op het IJsselmeer bij Medemblik wordt komend weekend gestreden om de Spingcup. Deze klassieker bij de Soloklasse heeft dit jaar een speciale twist. Traditioneel maken de Engelsen de dienst uit in de Soloklasse en ook zijn er een aantal echte cracks aanwezig om de Nederlanders een lesje zeilen te geven. Maar de Nederlandse Soloklasse Organisatie (NSO) denkt daar anders over.

Het is de NSO al jaren een doorn in het oog dat men altijd de tweede viool moet spelen.  Men heeft de laatste twee jaar hard gewerkt om het niveau van de Nederlanders sterk omhoog te krijgen. Daarnaast heeft men hard gewerkt aan de PR van de klasse. Beide speerpunten beginnen nu zijn vruchten af te werpen. Jonge mensen vinden steeds meer de weg naar de klasse. Dit noodzaakt de huidige zeilersgroep om hard te werken om de jongkies bij de houden.

Nieuwelingen als Paul Dijkstra en Ted Bakker maken het de Nederlandse top steeds moeilijker. Paul greep net naast de hoofdprijs tijdens de Eatser wedstrijd bij de KWVL op Loosdrecht en Ted wist vorig jaar hoge ogen te gooien bij het Open Nederlandse Kampioenschap. Peerke Kortekaas (als jaren de onbetwiste nr. 1 in de Soloklasse) Ziet deze ontwikkeling als een hele goede. “Door dat de top breder wordt worden we allemaal beter” aldus Peerke.

Solo klasse zeilen

Solo klasse zeilen

De Springcup is echter niet het aller belangrijkste evenement van de NSO dit jaar. De NSO is dit jaar verantwoordelijk voor de NationsCup (het officieuze wereldkampioenschap). Dit jaarlijkse evenement wordt beurtelings door de Engelse Solo Klasse organisatie en de NSO georganiseerd. Eens in de vier jaar kiest de NSO het Garda meer als locatie en dit jaar is het weer zover. Meer dan 100 Solo zullen naar Italië afrijzen voor dit grootse evenement.  De Nederlanders zien dit evenement dan ook als het moment om de Engelsen af te rekenen. Of dat gaat lukken zien we van 30 juni tot 3 juli.

Voor meer informatie over de Solo en de NSO neem dan een kijkje op de site van de klasse. http://soloklasse.nl/

Tekst en foto: Marc Dieben

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: