40 Mijl van Bru: voor toerzeilers en wedstrijdzeilers

40 Mijl van Bru

Het vaarseizoen is begonnen, op Jachthaven Bruinisse meren de zeilers af en aan en dat betekent dat de 40 mijl van Bru op de agenda mag. Op zaterdag 26 mei 2018 gaan de doublehanded teams voor de winst op het Grevelingenmeer, door veertig sportieve en uitdagende mijlen te zeilen.

Wat te verwachten? Mooie banen, waar kruisrakken afgewisseld worden met boeirondingen waar meters winst gepakt kunnen worden. De 40 mijl van Bru is niet alleen een uitdaging voor toerzeilers, die misschien niet wekelijks competitief zeilen, maar ook voor de wedstrijdzeilers die dit keer samen aan de bak moeten in plaats van met een team.

De doublehanded zeilwedstrijd groeide uit tot een sportief fenomeen, maar ook alles rondom het zeilen staat bekend om gezelligheid. Twee nachten liggen in de fijne Jachthaven Bruinisse, een kleine, maar o zo gezellige, borrel op de vrijdagavond, de bolus met koffie bij het palaver en een lunchpakket voor onderweg. Bij terugkomst staat de steigerborrel klaar en wordt het luxe buffet geprepareerd, waarop een avond met livemuziek volgt verzorgd door het Zeeuwse Copycat. Tot in de kleine uurtjes wordt er gedanst, geproost en her en der natuurlijk de overwinning gevierd. Het jaarlijkse zeilevenement wordt tot in detail verzorgd door de organisatie.

Wat je verder nog moet weten. De 40 mijl van Bru is voor toerzeilers én wedstrijdzeilers, daarom is het mogelijk in te schrijven in de toerklasse of ORC-klasse. Je kunt meedoen met een scherp jacht vanaf acht meter. Het inschrijfgeld bedraagt 90 euro, waarvan elk jaar 5 euro gedoneerd wordt aan de KNRM, die een belangrijke rol spelen in veiligheid bij de doublehanded wedstrijd. Voor de zeilers is verder alles geregeld, vrienden en compagnons zijn natuurlijk ook van harte welkom op het feest.

Schrijf jezelf en zeilpartner in crime in via www.40mijlvanbru.nl.

De inschrijving sluit op zondag 20 mei aanstaande. Wacht niet te lang, zodat de rekenmeesters ruim de tijd hebben om een juiste rating te bepalen.

Tekst: Adeline Mans
Foto: Laurens Morel

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: