KNRM wil met app organiserende clubs helpen inzake veiligheid bij wedstrijdzeilen

  • Author: Kat
    Date: wo, 04/04/2018 - 22:00
    Tags:
KNRM reddingsactie zeilboot

Onlangs werden de regels voor het organiseren van zeilwedstrijden behoorlijk aangescherpt. Deze ontwikkeling was voor KNRM de aanleiding om de bestaande mobiele applicatie "KNRM Helpt"  verder te ontwikkelen speciaal voor de wedstrijdzeilende watersporter.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij lanceerde al in 2015 de app “KNRM Helpt”. Hulp op het water wordt immers meestal door de mobiele telefoon ingeroepen in plaats van via de marifoon.

Inmiddels werkt de KNRM aan de volgende versie van de app en werden nieuwe functionaliteiten bedacht om het varen in groepsverband veiliger te maken. Het doel is om watersport organisaties de mogelijkheid te bieden om deelnemers van wedstrijden op een goedkope en praktische manier te ondersteunen en te monitoren om bij calamiteiten tijdig te kunnen ingrijpen.

Hoe werkt het

De app helpt de wedtrijdzeilers bij hun reisvoorbereiding, helpt hen om veilig te varen en biedt de mogelijkheid om hulp in te roepen bij calamiteiten

Aangezien de app “KNRM Helpt” gebaseerd is op de app SafeTRX en deze door meerdere landen wordt gebruikt, is de ontwikkeling van bovenstaande functionaliteit ook binnen het SafeTRX samenwerkingsverband opgepakt. De nieuwe webapplicatie heet SafeTRX Flottila, maar zal in Nederland onder de naam “KNRM Helpt” worden uitgebracht.

Meer informatie over SafeTRX Flottila vindt u hier:http://www.safetrxapp.com/flotilla/

In België wordt nog geen gebruik gemaakt van de app. KNRM heeft nu met de Belgische Kustwacht afgesproken dat, als de Belgische Overheid of een andere organisatie de app ter beschikking stelt, KNRM het gebruik van de app in België zal ondersteunen.

Ideaal dus ter ondersteuning van zeilwedstijden en om wedstrijdorganisaties bij te staan.

KNRM helpt

 

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool en is online redacteur bij het Mediahuis. Zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Comments

Voor u geselecteerd: