Emma Plasschaert op weg naar een podiumplaats in Palma

Emma Plasschaert

De Prinses Sofia Cup werd gestart met minder goede resultaten voor de Belgische zeilers, dit door variërende condities met weinig wind en lang wachten op de eerste dag. Vanaf dag twee zeilden onze atleten hun weg naar boven in het klassement.

Na vier zeildagen op de Eurosaf Trofeo S.A.R. Princesa Sophia te Palma ligt Emma Plasschaert voorlopig op de vijfde plaats in de Laser Radial klasse. Met winst in race 8 en vier punten verschil op de Britse Alison Young en drie punten verschil op de Hongaarse Maria Erdi, is een podiumplaats in zicht.

De Laser Radial en Laser Standard klasse heeft nog twee races te gaan voor de medalrace van zaterdag, hier mag enkel de top-10 aan deelnemen.

De 49er en Nacra17 klasse zeilen vandaag nog 3 races, voor hun medalrace op zaterdag.

Tussenstand Belgische zeilers:

Laser Radial:

 • Emma Plasschaert: 5de
 • Maité Carlier: 27ste

49er:

 • Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers: 28ste

Laser Standard:

 • Wannes Van Laer: 62ste
 • William De Smet: 63ste

Nacra 17:

 • Jan Heuninck en Anouk Geurts: 38ste
 • Kevin Bonnevie (geblesseerd) en Isaura Maenhaut: 46ste

De wedstrijden zijn via updates live te volgen:  www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

 • WWSV

  Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

  De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Comments

Voor u geselecteerd: