Emma Plasschaert zesde na valse start in medal race

Emma Plasschaert

Zaterdag 7 april is Emma Plasschaert zesde geworden op de internationale zeilwedstrijd in Palma de Mallorca. Ze begon als vierde aan de medalrace met kans op zilver of brons. De absolute  wereldtop was present dus stond de tien atletes op scherp voor de medalrace. Te scherp helaas, want drie dames, ook onze landgenote, startten te vroeg en konden hun kansen niet langer verdedigen.

Emma stond in het klassement voor de medalrace op de 4de plaats. Ze stond 3 punten achter Marit Bouwmeester (NED), en had 3 punten voorsprong op Maria Erdi (HUN) Het werd dus een moeilijke opdracht tussen enerzijds aanvallend zeilen, anderzijds de voorsprong behouden.

De wedstrijd verliep goed. Marit Bouwmeester nam de optie om volledig naar links te gaan in het kruisrak maar kwam in ene windluwte terecht. meteen was haar 3de plaats ook gaan vliegen. Emma kon de wedstrijd net na Maria Erdi eindigen zodat ze virtueel derde werd. Bij de aankomst werd echter gemeld dat er 3 zielsters te voreg over sta stratlijn waren, waaronder ook Emma Plasschaert Meteen viel Emma terug op de 6de plaats overall ex aequo met Tuula Tenkanen (bij gelijkstand telt het resultaat op de medalrace).

Voor Emma betekent dit een zesde plaats na de drie dames van het olympische podium van Rio 2016. De volgende afspraak is eind april al in het Franse Hyeres.

In de andere categorieën wisten zich dit keer geen Belgische zeilers te plaatsen voor de medalraces terwijl het potentieel toch aanwezig is.

Na de Belgische zeilers van het WWSV Olympic-Team is het de beurt aan de zeilers van het WWSV Talent-team. Van 9 tot en met 14 april vinden de Europese Kampioenschappenl plaats voor Laser 4.7 en Laser Radial voor jongeren (Youth). Deze EK's gaan door op twee verschillende locaties. De zeilers in de Laser 4.7 verzamelen in Patras (Griekenland). Het EK voor de Laser Radial gaat door in Balatonföldvár (Hongarije).

Voor een overzicht van alle resultaten een meer informatie over de Prinses Sofia Cup, ga je naar: http://www.trofeoprincesasofia.org/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: