Aflsuiting Goofies Race seizoen in zomerse condities

Goofies Race

Het Goofies winterzeilseizoen 2017-2018 werd afgelopen zaterdag afgesloten met perfecte wedstrijden en prima weer. De temperaturen bereikte zomerse waarden en de wind was perfect. Om nog een kruisrak te krijgen werden de zeilers tot halverwege het vaarwater langs de Schouwse kust: de Hammen, ingestuurd. Altijd een leuke baan omdat de zeilers elkaar dan allemaal tegen komen.

Ondanks de andere verwachtingen bleef de wind bijna de gehele periode onveranderd doorstaan. Alle zeilers konden daardoor tijdig finishen en de “aftersails”  ook op het terras de gewenste aandacht geven.

Het Goofies seizoen 2017-2018

De Goofies zeilers hebben in het 2017-2018 een goed seizoen gehad. Afwisselt weer en winden en meestal mooie banen. Alleen de Goofies Wedstrijden van december konden  vanwege het slechte zicht niet doorgaan. En het was echt slecht zicht we konden de startboei zelfs niet zien van de andere kant van de startlijn. Alle andere wedstrijden konden doorgaan. Al moest daarbij voor een aantal wedstrijden uitstel worden gegeven.

Goofies Race

Afscheid.

Bij de briefing en de prijsuitreiking werd uitvoerig stilgestaan bij het vertrek van “goof” Boas.  Donald Boas  nam , na 30 jaar afwisselend als zeiler, deelnemer, organisator,  starter en finisher  aan de  Goofies wedstrijden verbonden te zijn geweest afscheid als “Goof”.

We zullen hem missen in de startauto en in het kantoor.  Door zijn benoeming tot “ere Goof” kunnen we hem gelukkig  nog wel zien bij de organisatie besprekingen op vrijdagavond en het jaarlijkse onderzoek naar de kwaliteit van het wedstrijdwater tijdens het kreeften seizoen.

Het huldigen van de overallwinnaars.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk kregen de overall winnaars in de verschillende klassen hun “overall prijs” : een overall.

Om te voorkomen dat er problemen met de maatvoering en de pasvorm zouden ontstaan waren het dit jaar mini overalletjes. Iedereen begreep dat de winnaars deze niet zouden kunnen aantrekken.

Één winnaar was daarover duidelijk teleurgesteld: hij had naar aanleiding van zijn ervaringen in voorgaande jaren speciaal getraind in de sportschool om in de overall  maat XL te passen. En dat was dus niet meer aan de orde.

Goofies Race

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van april 2018.

ORC A

Winnaar in ORC A  werd Rolien Ornee-Dolk uit Zierikzee met de PACE MAKER voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en René Gommers uit Overasselt die met de OLYMPIX derde werd.

IRC A

In IRC A ging de overwinning naar Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK voor  Emiel van Hemeldonck uit Ohlen (B)  met de SNELLEVLIET en René Gommers uit Overasselt die met de OLYMPIX derde werd.

ORC B

In ORC B won Kees de Ridder uit Kats met de ALDEBARAN V voor Eric Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO  en Kees Meijer uit Goes die met de SWITCH derde werd.

IRC B

In IRC B won Bert Janssens uit Berlaar (B) met de PRINCE DE PETARQUE voor Menno Verkouteren uit Kamperland met de INTENSE en de  ENIGMA van schipper Christof Lamproye uit Kortenberg (B) die derde werd.

Ongemeten A.

De overwinning in ongemeten A was voor Luc Feremans uit Schilde (B) met de PLAYSTATION 4 voor Patrick Bleukx uit Zonhoven (B) met de WIRELESS en Philip de Cort  uit Hemiksem (B) die met de WALHALLA 3e werd.

Ongemeten B:

Winnaar in april was Adrie van de Velde uit ’s Heerhendrikskinderen met de SPOTGAAI  voor Leo van Haastrecht uit Meise (B) met de BOEBOE en Jan Jakob Muyls uit Meise (B) met de FARTHER BRUIN derde werd.

Einduitslag van de  Goofies wedstrijden in het seizoen  2017-2018

ORC A

 1. Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK
 2. Jaap Gelling uit Delft met de BARCAROLLE 2
 3. De gebroeders Joris uit Wijnegem(B)  met de GHOST

IRC A

 1. Frans de Vries Lentsch met de STORTEMELK
 2. Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR
 3. De gebroeders Joris uit Wijnegem(B)  met de GHOST

ORC B

 1. Eric-Jan de Ridder uit OS met de VINDIO
 2. Kees de Ridder uit Kats met de ALDEBARAN V
 3. Kees Meijer uit Goes met de SWITCH,

In IRC B

 1. Bert Janssens uit Mortsel (B) met de PRINCE DE PETARQUE
 2. Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN
 3. Menno Verkouteren uit Kamperland met de INTENSE

Ongemeten A

 1. Luc Feremans uit Schilde (B) met de PLAYSTATION 4
 2. Gijzel uit Kamperlan met BOATOX
 3. Patrick Bleukx uit Zonhoven (B) met de WIRELESS

Ongemeten B

 1. Adrie van de Velde uit ’s Heerhendrikskinderen met de SPOTGAAI 
 2. Leo van Haastrecht uit Meise (B) met de BOEBOE
 3. Marcel Minten uit Hever (B) met de WINDHAPPER

Op zaterdag 6 oktober start het Goofies seizoen 2018-2019 met de eerste race.

Foto's: Christof Lamproye

Attachment
Bijlage Grootte
Uitslag Goofies Race april 2018 252.06 KB

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: