Sailability open zeildagen: "Iedereen moet kunnen zeilen"

Sailability open zeildagen

Onder het moto “Iedereen moet kunnen zeilen” biedt Sailability Vlaanderen nu al 6 jaar mensen met een beperking, de kans om te genieten van de zeilsport.

Dankzij aangepaste boten en infrastructuur kunnen mensen met een beperking op 5 locaties in Vlaanderen onder begeleiding van een 60 tal vrijwilligers (waarvan 30 zeilbegeleiders) in alle rust recreatief genieten van de zeilsport.

Sailability locaties:

 • BZYC in Brugge
 • RBSC te Heusden-Gent
 • WSKLum in Vilvoorde
 • R.Y.C.B. in Antwerpen en Mol

In de loop van 2018 zullen 2 bijkomende locaties het aanbod vergroten : Schulensmeer in de provincie Limburg en Worriken aan het meer van Butgenbach in de Oost kantons.

Sailability is ambitieus en gelet op de continue groei sinds de oprichting in 2012, wil Sailability tegen 2020 aanwezig zijn over heel het Belgisch grondgebied en meer dan 100 leden met een beperking tellen. Met de medewerking van de verschillende zeilclubs en de waardevolle financiële en logistieke hulp van tal van dienstenclubs, bedrijven, instellingen, overheids- en gemeentelijke instanties en particulieren, zal dit ongetwijfeld lukken.

Sailability Cup

Sailability Cup 2016

Open zeildagen

Om iedereen de kans te bieden om gratis van het zeilen te komen proeven, organiseert Sailability open zeildagen op de verschillende locaties:

 • op 15 april bij RBSC in Heusden-Gent
 • op 22 april WSKLum in Vilvoorde
 • op 29 april in Mol
 • op 6 mei bij R.Y.C.B. aan het Galgenweel in Antwerpen
 • op 27 mei bij BZYC in Brugge.

Opening vaarseizoen Sailability

De heer Kris Peeters, Vice-eerste minister van België, opent op 06 mei om 12.00 uur het vaarseizoen van Sailability bij de Royal Yacht Club van België aan het Galgenweel in Antwerpen.

Bij deze gelegenheid zal onze Vice-eerste minister, in aanwezigheid van Bart Van Hoorweghe, voorzitter van W.W.S.V. en Alain Lescrauwaet, directeur van W.W.S.V, 2 nieuwe zeilboten Hansa 303 dopen.  Deze Hansa’s zijn aangepast voor het zeilen met /door mensen met een beperking.  

Sailability is erkend door de Koning Boudewijnsticting.

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: