Offshore Sailing Worlds 2018 klasse C teams zijn bevestigd

Nightshift Judel/Vrolijk 36

Het is nog maar 63 dagen tot de start van het wereldkampioenschap offshore zeilen in Scheveningen. In klasse C, de klasse die het grootst aantal inschrijvingen telt, zijn de 56 deelnemende teams bevestigd. Er staan nog vier klasse C teams op de wachtlijst waaronder het Nederlandse Team Delft Challenge met hun Farr 30.

Onder deze bevestigde teams in klasse C zien we drie gloednieuwe boten speciaal ontworpen en gebouwd voor het wereldkampioenschap offshore zeilen dat zowel IRC als ORC als scoring formule zal gebruiken. Deze drie boten komen van verschillende ontwerpers en werden ook nog eens gebouwd in drie verschillende landen.

 1. Eestii Meedia Sailing Team
  Deze nieuwe boot komt van van het Italiaanse Cossutti ontwerpbureau en werd gebouwd in Estonia.

 2. Nightshift (foto boven)
  Marco Scholten’s nieuwe Judel/Vrolijk 36 die gebouwd werd in Polen voor zijn Nederlands team.

 3. Hubo
  Een 100% puur Nederlands team onder leiding van Erik Van Vuuren alsook het ontwerp en bouw van de Waarschip 36.

Marco Scholten vertelt dat Nightshift een droom is die al een vijftal jaar in de maak is. Voor dit project nam hij in 2014 al contact op met zijn vriend Rolf Vrolijk. Het eerste ontwerp werd in 2015 nog aangepast nadat het ORC de nieuwe klasse indeling introduceerde op basis van CDL.

De bouw van de Nightshift gebeurde in Polen bij Rega Yachts. Het project liep vertraging op toen Marco’s vader afgelopen jaar te kampen kreeg met gezondheidsproblemen. Jan Scholten was een voormalig botenbouwer bij Bavaria Yachts.

CNC frezen

CNC frezen van de Nightshift mal bij Rega Yachts in Polen.

Marco: “Ons team is heel loyaal geweest gedurende gans het project en we zijn erg blij dat de elementen eindelijk samenkomen zodat we onze campagne voor de Offshore Sailing Worlds kunnen starten”.

Jan Scholten hoopt snel weer fit genoeg te zijn zodat hij het Nightshift team kan vervoegen in juli.

Marco: “Hoe dan ook zal onze boot racen en zullen we heel hard werken om op het podium te staan in Scheveningen.”

Klasse A & B

Het is nog steeds mogelijk om met grotere boten in te schrijven in Klasse A en Klasse B want de deelnemers limieten zijn daar nog niet bereikt.

https://offshoresailingworlds2018.com

Ondertussen is in Scheveningen de North Sea Regatta van start gegaan. Deze kan als een pre-Worlds regatta gezien worden die ook nog eens dient als het Nederlands kampioenschap ORC zeilen. Alvast een goede opener van het zeilseizoen voor de kust van Den Haag.

http://nsr.nl/

Foto boven © Laurens Morel

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: