Emma Plasschaert pakt brons na sterke finaledag EK Laser Radial zeilen

Emma Plasschaert

De Belgische zeilster Emma Plasschaert pakt brons op het Europees kampioenschap Laser Radial zeilen te la Rochelle. Dankzij een sterke finaledag, met een 3de en 11de plaats, wist Emma zich op het EK podium te zeilen. De top 3 uit de sterke vloot van 74 deelneemsters kwam volledig uit Nederland met goud voor de Marit Bouwmeester en zilver voor haar landgenote Maxime Jonker.

In diezelfde Laser Radial vloot werd Maité Carlier 31ste. Bij de Laser Standard (mannen) werd Wannes Van Laer 14de, William De Smet eindigde het EK op de 30ste plaats (op 117 deelnemers).

De top-3 Laser Radial:

  1. Marit Bouwmeester - NED -  26 punten
  2. Maxime Jonker - NED - 62 punten
  3. Emma Plasschaert  - BEL - 74 punten

Lees ook: Marit Bouwmeester verlengt Europese titel Laser Radial zeilen

Marit Bouwmeester op het podium

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Comments

Voor u geselecteerd: