Ecume de Mer meeting wordt havenfeest voor zeiljachten tot 28 voet

Ecume de Mer

Tijdens de  jaarlijkse Écume de Mer meeting in Blankenberge was het terug alom feest. Een elftal scheepjes kwamen opdagen om het 50 jarig bestaan van dit ontwerp te vieren. Destijds was de Écume de Mer een echte klassieker in het race circuit, met o.a. winst tijdens de Deltaraces.

Ondertussen is het in Blankenberge de traditie geworden om een wedstrijd te zeilen tijdens de havenfeesten met scheepjes tot maximum 28 voet en dit voor iedereen die eens een parcours wenst te varen. Met echte toppers in de race zoals o.a. Daan de Winde die ooit destijds samen met Jean Marie Finot de eerste proefvaarten deed op het Écume de Mer prototype en dit vanuit Breskens.

Na verschillende zeges van onze Noorderburen blijft de beker dit jaar in België. Geert Sesier uit Nieuwpoort is de onovertroffen winnaar van 2018. Na een wedstrijd met wisselvallige wind en meerdere windstiltes kwam hij binnen de tijd over de finish.

  1. Geert Sesier en Wouter - SweLL  (BEL)
  2. Daan de Winde en Sjaak -  Impala (NED)
  3. Sven Thamsen & Sons – Philia (GER)

Tekst en foto: Pierre - Fade Away II

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: