Henri Demesmaeker en Frédérique van Eupen winnen wereldkampioenschap Nacra 15 zeilen

Henri Demesmaeker en Frédérique van Eupen

Henri Demesmaeker en Frédérique van Eupen hebben onder leiding van hun coach Sebbe Godefroid het Wereldkampioenschap Nacra 15 gewonnen. Met deze overwinning hebben ze België gekwalificeerd voor de Youth Olympics 2018.

De Nacra 15 klasse is nog een vrij jonge zeilklasse die in 2016 werd opgericht. Dit is de kleinere niet-foiling versie van de Olympische Nacra 17 klasse.

Het jeugd Wereldkampioenschap Nacra 15 vond plaats in Barcelona van 21 tot en met 27 april. Aan het WK namen 60 teams uit 18 verschillende landen deel, waarbij er zowel voor de wereldtitel werd gestreden als voor één van de zeven landenplaatsen voor de Youth Olympics 2018 in Argentinië.

Maandag en dinsdag kon er door te weinig wind niet gezeild worden. Vanaf woensdag kwamen ze wel in actie al was dit nog in lichte omstandigheden, hoe meer het kampioenschap vorderde hoe meer wind en hoe beter de zeilomstandigheden werden. Van de 19 geplande races hebben ze er uiteindelijk 10 kunnen varen.

De top-3 ziet er als volgt uit:

 1. Henri Demesmaeker & Frédérique van Eupen (BEL)
 2. Doran Gouran Le Rich & Kenza Coutard (FRA)

Einduitslag Belgische zeilers:

 • Henri Demesmaeker & Frédérique van Eupen: 1ste
 • Lucas Claeyssens & Anne Vandenberghe: 12ste
 • Frederic Vandewalle & Soetkin Orbie: 31ste
 • Axelle Van Eupen & Justine Van Tongel: 40ste
 • Ruben Ulens & Morgane De Vos: 46ste
 • Cyriak Brems & Matthis Stuyts: 52ste
 • Caroline Dequae & Frederick Dequae: 53ste

Alle uitslagen kan men onderaan dit bericht downloaden.

Attachment
Labels

Auteur:

 • WWSV

  Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

  De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: