Nederlandse Volvo Ocean Race boten breken 24-uurs afstandsrecord

Volvo Ocean Race

Op donderdag 24 mei 2018 brak het Nederlandse Team Brunel als eerst het drie jaar oude 24-uurs afstandsrecord in de Volvo Ocean 65-klasse. Schipper Bouwe Bekking en zijn bemanning klokten op dag vijf van de negende Volvo Ocean Race-etappe het record van 550,80 zeemijl, dat Abu Dhabi Ocean Racing in maart 2016 vestigde. Niet lang daarna zette schipper Simeon Tienpont met team AkzoNobel het record scherper en klokten 579,12 zeemijl.

Vanmiddag om 14:00 UTC was het zo ver, maar rond 15:45 UTC zette Team Brunel het nieuwe record al op 560,06 zeemijl. Toch kon Team Brunel dat nieuwe 24-uurs afstandsrecord niet lang vasthouden.

Simeon Tienpont's team AkzoNobel verbeterde het afstandsrecord om 19:00 en klokte 579,12 zeemijl, terwijl bij Team Brunel de teller op 576,12 zeemijl bleef steken.

De condities blijven naar verwachting nog een paar uur gunstig voor hoge bootsnelheden. Het blijft dus afwachten wie uiteindelijk de nieuwe recordhouder gaat worden en waar de lat komt te liggen.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: