Schuttevaerrace 2018 ingekort

Schuttevaerrace 2018 ingekort

De 36ste Schuttevaerrace gaat op 28 juni van start in Stavoren. Dit jaar zal de Schuttevaerrace een nieuwe verkorte route introduceren. De race tussen de verschillende Waddeneilanden zal in plaats van 3, 2 dagen duren. 

Op vrijdag 29 juni 2018 begint de Schuttevaerrace in Stavoren. Op donderdagavond begint de race officieel met de inschrijving om 17:00 bij de Potvis in Stavoren. Alle schepen zijn deze dag voorafgaand aan de race welkom op de Marina Buitenhaven. Vrijdag 30 juni zal de race om 7:00 van start gaan voor de Potvis. De race begint met een looptraject in Stavoren voordat de schepen de haven verlaten. Daarnaast is het traject van de race verkort tot 2 dagen. Meer details zijn te vinden in de wedstrijdbepalingen op de site van de Schuttevaerrace.

De volledige race is live te volgen via de website www.schuttevaerrace.nl. Elk team heeft een tracksysteem mee aan boord tijdens het zeilen, hardlopen en fietsen. Zo kan iedereen vanaf de wal hun favoriete team aanmoedigen! 

Nieuwe route Schuttevaerrace 2018

Nieuwe route schuttevaerrace 2018

Lopen:                         Start – Marina Buitenhaven Stavoren
Zeilen:                          Stavoren - Kornwerd 8 NM
Zeilen:                          Kornwerd – Texel 20 NM
Fietsen:                       Texel 60 km
Zeilen:                         Texel – Harlingen 26 NM
Lopen:                         Harlingen 17 km
Zeilen:                          Harlingen – Vlieland 17 NM
Fietsen:                        Vlieland 36 km
Zeilen:                          Vlieland – Terschelling 12 NM
Lopen:                         Terschelling 12 km
Zeilen:                          Terschelling – Kornwerd 26 NM
Zeilen:                          Kornwerd – Stavoren 8 NM
Lopen:                          Marina buitenhaven – finish

Foto: Niels Remigius

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: