[VIDEO] Team Brunel doet spectaculaire reparatie aan het roer

Team Brunel

Na bijna vier dagen op zee gaat Team Brunel in de negende etappe van de Volvo Ocean Race aan de leiding. Een belangrijke etappe daar er dubbele punten voor het eindklassement zijn te verdienen. Ondertussen heeft Team Brunel een spectaculaire reparatie aan het linkerroer achter de rug.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd iets geraakt met het linker roer. Hierdoor kwam de stuurarm los en raakte, zo bleek bij woensdag bij daglicht, het roer beschadigd. De schade aan de stuurarm benedendeks kon direct opgelost worden door deze te vervangen.

Om het roer zelf te repareren moest bemanningslid Kyle Langford (AUS) zich schuin onder de boot begeven. Om met schuurpapier het roer zo goed als mogelijk te repareren.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: