[VIDEO] Louis Balcaen: "Een Volvo Ocean Race etappe winnen zijn de mooiste momenten in mijn leven"

Louis Balcaen

In de vroege ochtend van dinsdag 29 mei pakte Team Brunel de overwinning in Leg 9 van de Volvo Ocean Race. Een paar uur voor de finish in Cardiff leidde Team AkzoNobel nog, nadat Team Brunel de eerste paar dagen van de etappe de koppositie in handen had. In het Kanaal van Bristol nam Team Brunel, met de Belgische zeiler Louis Balcaen aan boord, de leiding weer over.

Op de finishlijn was, na ruim acht dagen varen, de voorsprong slechts vier minuten en vijf seconden. Door de winst doet Team Brunel nog volop mee voor de eindoverwinning.

In een eerste reactie vertelt Louis Balcaen (BEL) ons:

"Komende twee etappes worden superbelangrijk voor ons wat we doen nog mee voor de eindoverwinning. Het geeft echt een goed gevoel om nog eens te kunnen winnen. Het winnen van een Volvo Ocean Race etappe zijn één van de mooiste momenten in mijn leven"

"De eerste vijf dagen was er veel wind en hebben we heel snel gevaren, 500 to 550 mijl per dag. De laatste drie dagen was er weinig wind maar wel heel veel competitie van AkzoNobel. We voeren heel dicht bij elkaar, de laatste 24 uur hebben we eigenlijk continue aan match racing gedaan, we lagen op minder dan een mijl van elkaar. We konden zelfs zien we er aan het stuur stond bij AkzoNobel. De laatste twee uur zijn we wel twintig keer overstag gegaan en hebben we mekaars hoofd helemaal zot gemaakt. Uiteindelijk trokken we aan het langste eind."

Louis Balcaen gaat nu terug naar huis voor een paar dagen om volgende weer klaar te zijn om terug te knallen, zoals hij het zelf beschrijft.

 

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: