Almere Regatta: mooi wedstrijdveld met 70 boten

Almere Regatta

Op 2 en 3 juni 2018 wordt de 8ste editie van de Almere Regatta gezeild met 70 boten aan de start, waarmee het record van vorig jaar bijna is geëvenaard.

Er wordt gezeild op twee wedstrijdbanen. Allereerst de Upwind / Downwind baan voor gemeten kajuitzeiljachten, die op basis van hun handicap dan wel in een Eenheidsklasse wedstrijden zeilen om boeien die speciaal worden uitgelegd. Daarnaast een Lange baan voor ongemeten jachten.

Op de Up/Down banen komen zeven klassen aan de start: op handicap wordt gevaren in ORC 1 t/m 3 en de ¼ Tonners. Bij de Eenheidsklassen onderscheiden we J-109, J-80 en FF65.

De twee klassen op de Langebaan zijn de SW-klasse en de X-Yachts Family Class.

X-Yachts Family Class

De wedstrijden worden gehouden op het Markermeer nabij de Oostvaardersdijk tussen de Pampus (vlucht)haven en de haven Blocq van Kuffeler en zijn vanaf de wal te volgen die vanaf de Oostvaardersdijk.

Circulaire markt

Op zaterdagmiddag is er op haventerrein van Marina Muiderzand, IJmeerdijk 4 te Almere van 14-17 uur een Circulaire Markt. Een aantal ondernemers laat zien welke prachtige producten je van afval kunt maken. Wil je weten hoe je een oude tas, servies, zeil of gympen kunt omtoveren in hippe en sjieke kunstwerken? Kom dan gezellig langs en neem jouw ''rommel'' mee. Voor de kinderen is er een springkussen en bij Restaurant HarborHouse draait een DJ lekkere plaatjes.

Op zaterdagavond staat een spetterende feestavond met livemuziek op het Havenplein naast Restaurant Harbor House geprogrammeerd.

http://www.almereregatta.nl/

Tekst: Henk Kuiper
Foto: Hans Knapper (archief 2017)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: