MAPFRE wint achtste Volvo Ocean Race etappe na bloedstollend duel met Team Brunel

Mapfre wint Volvo Ocean Race etappe

Na een bloedstollende finale tegen Team Brunel tegen tij en met amper een zuchtje wind, wint MAPFRE de achtste Volvo Ocean Race etappe. Wat. Een. Spannende. Finish.

Het werd een nek aan nek race tussen Team Brunel en Team Mapfre naar de finish in Newport. Tegen tij, met amper een zuchtje wind in de zeilen en in de dikke mist werd het een ongelooflijke triller en een epische finale. Met onze ogen aan het scherm gekleefd volgden we de laatste twee ongelooflijk spannende uren van deze finale van de achtste leg naar Newport.

Team Brunel

Met de #yes kreeg Team Brunel nog de nodige steun tijdens die laatste spannende momenten na een race van 5700 zeemijl vanuit Itajai maar het mocht niet baten. Hoewel Team Brunel de laatste uren de hele tijd op kop lag, vond MAPFRE nèt vòòr het laatste merkteken de nodige snelheid en de nodige wind.

Mapfre in Newport

Na 5700 zeemijl was het verschil met Team Brunel slechts een minuut. Met deze indrukwekkende comeback voert MAPFRE weer het algemene klassement aan.

Een verdiende overwinning voor Team Mapfre op het allerlaatste moment. 

Dongfeng Race Team leed het grootste verlies

Vannacht in de aanloop naar de oostkust ging Dongfeng Race Team, met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord, aan kop. Uiteindelijk leden zij in de slotfase het grootste verlies. Niet alleen MAPFRE ging ze voorbij, maar ook Vestas 11th Hour Racing. Dat betekende een vierde plaats, waarmee ze de leiding in het totaalklassement kwijt zijn aan MAPFRE met een gat van drie punten. Team Brunel behoudt de derde plek, acht punten achter Dongfeng.

Dongfeng Race Team

Laatste uren waren pijnlijk voor de zeilers maar spannend voor de fans

De laatste uren waren pijnlijk voor de zeilers, maar voor de fans ongelofelijk spannend om te volgen. Gedurende de nacht viel de wind bijna helemaal weg en werden de boten speelbal voor de getijden en stromingen onder de kust. Soms dreven ze zelfs achterwaarts, weg van de finish. Dat bracht grote onzekerheden qua posities met zich mee. Bovendien zorgde het voor grote compressie in de vloot. Tot aan Sun Hung Kai/Scallywag, die gisteren een achterstand van 130 zeemijl op de leider had. Die bedroeg nog maar 20 zeemijl toen MAPFRE vanmiddag finishte.

Het eveneens Nederlandse team AkzoNobel kwam als vijfde binnen, gevolgd door Turn the Tide on Plastic. Alleen Scallywag racet momenteel nog.

Finish achtste Volvo Ocean Race etappe

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool en is online redacteur bij het Mediahuis. Zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Comments

Voor u geselecteerd: