[VIDEO] Bouwe Bekking: "MAPFRE heeft terecht gewonnen"

Bouwe Bekking

Team Brunel pakt donderdagochtend na een bloedstollende finale in de achtste etappe van de Volvo Ocean Race een tweede plaats achter het Spaanse Mapfre. Gedurende deze hele etappe, van het Braziliaanse Itajai naar Newport Rhode Island aan de Amerikaanse oostkust, lagen de zeven teams relatief dichtbij elkaar.

Maar vooral het laatste deel van deze 5.700 zeemijl lange etappe was extreem spannend. Het verschil tussen de eerste twee boten was na meer dan 15 dagen op zee en een zenuwslopende finale uiteindelijk slechts 61 seconden in het voordeel van de Spaanse boot.

Extreem frustrerend

Er stond voor de kust van Newport in de laatste 40 mijl bijna geen wind, het was nacht, koud en mistig. Team Brunel zag de twee grote favorieten, Dongfeng en Mapfre, steeds dichterbij komen daar zij de wind van achter hadden terwijl Brunel al in de luwte lag. Dat was uiteraard extreem frustrerend. Maar schipper Bouwe Bekking en zijn succesvolle mix van talent en ervaring aan boord van Team Brunel wisten de twee directe concurrenten lang achter zich te houden.

Mapfre en Team Brunel

Bouwe Bekking:

"Het was uiteindelijk een vervelende finish voor ons. Maar het was spannend dus ik hoop dat het publiek wel heeft kunnen genieten. Mapfre komt als eerste over de finish dus ze hebben terecht gewonnen."

Carlo Huisman, de andere Nederlander aan boord deelt het gevoel van zijn ervaren schipper:

"We komen hier de rivier op en er is gewoon nul wind en behoorlijk wat stroming. Daar hebben we misschien een klein foutje gemaakt maar ik denk dat we uiteindelijk blij moeten zijn met het resultaat zoals we dat nu hebben. Het voelt nu even niet zo maar uiteindelijk is de tweede plaats gewoon een goed resultaat."

Tweede podiumplaats op een rij

Met deze tweede plaats pakt het Nederlandse team de tweede podiumplaats op rij, na de winst in leg 7. Na een moeizame start in de race laat Team Brunel nu duidelijk zien dat het mee strijdt om de prijzen in de langste en zwaarste zeilrace rond de wereld.

"Voor het eindklassement is het onwijs vervelend, want we verliezen hier twee punten. Maar dat is hoe het in het zeilen soms gaat. Mapfre wint hier, wij worden tweede dus uiteindelijk moeten we tevreden zijn. Tegelijkertijd vergroten we onze voorsprong op de achtervolgers voor het podium team AkzoNobel en Vestas 11th Hour Racing."

Podiumplaats voor Team Brunel

Resultaat etappe 8

  1. Mapfre
  2. Team Brunel
  3. Vestas 11th Hour Racing
  4. Dongfeng Race Team
  5. Team AkzoNobel
  6. Turn The Tide On Plastic
  7. Team Sun Hung Kai / Scallywag - moeten nog binnenkomen

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: