[VIDEO] Zeilers zijn enthousiast over hun Deltaweekend beleving

Deltaweekend

De getuigenissen van de winnaars Rutger Krijger met de Jack Rabbit (ORC 2) en Tonno van Bemmel van de Serdon (ORC DH) spreken voor zich, het Deltaweekend was een succes. Ook Erik van Vuuren getuigt enthousiast over het afgelopen evenement. Het Deltaweekend werd dit jaar drie weken vroeger gepland dan andere jaren wegens de Volvo Ocean Race finish in Scheveningen.

Voor Rutger Krijger was het de eerste keer in tien jaar dat hij weer deelneemt aan het Deltaweekend.

“Het was leuk om mee te varen met zo’n prachtig weer. Het waren mooie banen, een goed comité en we hebben een leuk resultaat behaald. Onze grootste concurrent was de Easy Living, de Checkmate en natuurlijk de Hubo..."

 

Voor het Doublehanded team Tonno van Bemmel en Sander op de Serdon werd het een heel uitdagende wedstrijd:

“De wind zat in het begin aan de lage kant 8-10 knopen, daarna is er 17 knopen gekomen. Dit is het eerste seizoen dat we doublehanded varen, het gaat bijzonder goed. Het Deltaweekend houden we erin want we hebben wat te verdedigen”

 

Erik van Vuuren is volop aan het trainen voor de Offshore Sailing Worlds 2018:

“Met dit schip zijn we nog op zoek naar de juiste standjes, als je een nieuw schip hebt, dat vanaf de tekentafel helemaal nieuw is, dan moet je gewoon heel veel uren investeren. En dan opeens valt dat kwartje... Deltaweekend, daar heeft iedereen nu toch een positief gevoel over.”

 

Meer nieuws over het Deltaweekend 2018:

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: