Finn zeiler Nicholas Heiner verder met nieuwe coach Mark Andrews

Nicholas Heiner

Olympisch Finn-zeiler Nicholas Heiner vervolgt zijn weg richting de Olympische Spelen met een nieuwe coach. De Brit Mark Andrews wordt daarmee de opvolger van de Spaanse coach Rafa Trujillo. Onder diens leiding maakte Heiner de eerste stappen in de Finn-klasse in 2017. Na een intensieve trainingsperiode van 6 maanden in 2018 hebben Andrews en Heiner besloten de samenwerking aan te gaan tot en met Olympische Spelen van Tokyo 2020.

Mark Andrews heeft zelf jarenlang in de Finn gevaren voor het Britse zeilteam, waar hij onder andere de trainingspartner was van Ben Ainslie, die 3 keer het goud in de Finn-klasse won. Heiner hoopt de kennis en ervaring van Andrews te kunnen gebruiken in zijn eigen campagne:

"Mark heeft enorm veel kennis in de Finn. Zeker op het gebied van het materiaal weet hij ontzettend veel.”

En niet alleen op technisch gebied voorziet Andrews hem van advies.

“Het ideale is dat Mark ook als trainingspartner kan fungeren. Hij is fit en kent de boot. Dat werkt heel fijn. En ook niet onbelangrijk: we hebben een hele goede klik! Dat is wel zo prettig als je zoveel uren samen doorbrengt.”

Andrews is eveneens blij om Nicholas te mogen begeleiden:

“Nicholas is ontzettend toegewijd als zeiler, dus ik mag niet klagen! Hij heeft zelf al veel zeil-uren op de teller staan. Ik zal hem vooral kunnen helpen met de technische aspecten in en op de boot, maar ook op het gebied van zijn fysiek denk ik nog wel goede stappen te kunnen maken met Nicholas.”

Tijdens de trainingsperiode waarin Andrews en Heiner samen hebben gewerkt, heeft Heiner al meermaals op het podium gestaan. Bij het EK Finn in Cadiz, de Prinses Sofia Cup in Palma en de World Cup in Hyeres ging Heiner met het zilver huiswaarts. In augustus komt Heiner in actie bij de World Sailing World Championships in Aarhus (DEN).

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Utrecht. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Voor u geselecteerd: