Team Brunel zeilt zich naar de tweede positie in 10de Volvo Ocean Race etappe

Team Brunel

In de nacht van woensdag op donderdag is Team Brunel opgeschoven naar de tweede positie in Leg 10 van de Volvo Ocean Race. In deze voorlaatste etappe zeilt de vloot van Cardiff in Wales naar het Zweedse Gothenburg. Waar Team Brunel woensdag de dag in zesde positie begon liggen ze donderdagochtend na een fabuleuze inhaalslag op een tweede positie en is het verschil met het aan de leiding zeilende Mapfre slechts 0.14 zeemijl.

Inhaalslag op woensdag

Na woensdag de dag op de zesde positie begonnen te zijn zeilde het team met de aan boord onder andere de Nederlanders Bouwe Bekking en Carlo Huisman gedurende dag naar voren. Op het moment dat de nacht woensdagavond viel lag Team Brunel op de derde positie op slechts één mijl afstand van klassementsleider Dongfeng Race Team, zeilend op de tweede positie, en op drie mijl van het aan de leiding varende Mapfre.

Volvo Ocean Race

Bekking wij moeten de rode boten voorbij

Terwijl de nacht inviel en de boot in 35 knopen wind om de kop van Schotland heen voeren was schipper Bouwe Bekking, bezig aan zijn achtste Volvo Ocean Race, duidelijk over hoe het ging en wat zijn doel is.

Bekking:

“We gaan goed, we blijven pushen. Het voelt goed als je ziet dat de afstand tot de twee boten die voor je liggen korter wordt. Het gaat hier niet om de winst, iemand anders mag winnen wij moeten de rode boten van Mapfre en Dongfeng voorbij. We willen en moeten ze verslaan om onze hoop op een overall overwinning levend te houden.”

Bouwe Bekking

Bouwe Bekking

Spannende finale

Met donderdagochtend nog zo’n 300 zeemijl tot de finishlijn in Gothenburg te gaan zijn beloofd het opnieuw een spannende finale te worden. Iets waar de zeilers in de Volvo Ocean Race inmiddels wel aangewend zijn aldus Team Brunel zeiler Kyle Langford (AUS) woensdagavond.

Langford:

"Het is niet voorbij voordat je de finishlijn bent gepasseerd, dat hebben we de afgelopen etappes wel gezien. Wij hebben zelf aan de verkeerde kant gezeten. In etappe 8 naar Newport werden we uiteindelijk in de laatste 30 seconde voorbijgevaren. We weten dat alles mogelijk is tot aan de finishlijn. Maar we zijn positief, ik denk nog steeds dat we deze etappe kunnen winnen en ook met het oog op het algemeen klassement moeten we blijven doen waar we mee bezig zijn." 

Volg ontknoping Leg 10 live

De ontknoping van de tiende etappe van de Volvo Ocean Race is live te volgen via https://www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: