Ericsson 4 pakt Line honours in de Legends Race

Ericsson 4 Legends Race

Op dezelfde dag dat de laatste etappe van de Volvo Ocean Race begon ging tevens de Legends Race van start. Om de geschiedenis van de race te vieren, lijnden twaalf legendarische boten van zeven voorgaande edities op voor een nieuwe kans op een zege. Zij racen eveneens van Göteborg naar Den Haag.

In de strijd om de line honours was het Ericsson 4 die de finishlijn voor de haven van Scheveningen als eerste kruiste.

Telefonica Blue/Sanya/Ocean Breeze (Volvo Open 70), met de Nederlandse schipper Ysbrand Endt de Belgische zeiler Maxim Van Pelt aan boord kwamen niet veel later als tweede over de finishlijn.

Ysbrand Endt en Maxim Van Pelt

Derde boot werd Illbruck (Volvo Ocean 60) die tot aan de finish strijd leverde met Assa Abloy/Ambersai (Volvo Ocean 60).

De overall winnaar zal straks beslist worden na berekende tijd. Voor sommige modernere boten zoals de Volvo Open 70 zal er een winnaar per klasse zijn.

Aan de startlijn, die dezelfde was als die van de Volvo Ocean Race, zagen we vijf Whitbread 60's/Volvo Ocean 60's: Tokio, Silk Cut, Assa Abloy, SEB en illbuck en drie Volvo Open 70's.

The Legends Race

Legends Race boten voor de start in Gothenburg.

Alle Legends boten zullen voor het publiek open zijn in de haven van Scheveningen tijdens het Volvo Ocean Race Den Haag evenement.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: