Bavaria Yachtbau blijft nieuwe boten verkopen - voorlopig zonder investeerder

Bavaria Yachtbau blijft boten verkopen

Deze week heeft Bavaria Yachtbau in een persbericht aangekondigd dat de productie gestabiliseerd is. Volgens ditzelfde bericht hebben de afgelopen twee weken meer dan 30 jachten de scheepswerf verlaten en zijn deze overgedragen aan klanten. Er zijn afspraken gemaakt met de belangrijkste leveranciers. De beheerders zijn een investeerdersproces gestart en ze beloven in juli 2018 een nieuwe belegger te presenteren. Ondank het feit dat Bavaria Yachtbau nog geen nieuwe investeerder heeft, blijft de jachtwerf wel boten verkopen.

Bavaria Yachtbau beschermd tegen schuldeisers

Eerder in april meldden we dat Bavaria Yachtbau het faillissement had aangevraagd. De Schuldenberg was te groot geworden en de aandeelhouders van de investeringsbedrijven Oaktree Capital en Anchorage besloten toen om Bavaria Yachtbau niet meer boven water te houden. 

De handelsrechtbank te Würzburg sprak diezelfde week een bescherming tegen schuldeisers uit.

Bavaria accepteert nog steeds orders voor nieuwe boten

Bavaria Yachtbau wil doorgaan met ondernemen en ze zijn stellig van plan met een nieuwe investeerder het komende bestelseizoen in te gaan. Bavaria meldt expliciet in haar persbericht dat de werf orders aanneemt voor nieuwe Bavaria zeiljachten en motorboten.

Loop geen risico's: vraag een bankgarantie of gebruik een derdenrekening

Wanneer u een niet onmiddellijk leverbaar jacht of boot koopt, vraag dan voor de beste bescherming van je investering een bankgarantie of betaal op de derdenrekening van de dealer. Deze manier waarborgt terugbetaling zodra de overeengekomen levering uitblijft door de werf of dealer. Een bankgarantie kan je ten tijde van contractbreuk verzilveren en een derdenrekening mag door een curator niet bij de inboedel geteld worden van de gefailleerde.

Bavaria Yachtbau jachtwerf

Bavaria Yachtbau

Bavaria dealer Jansma Jacht stopt in Almere

Op dit moment heeft Jansma Jacht een locatie in Sneek en Almere. In 2012 is Jansma Jacht  aangesteld als dealer voor de Benelux van de Bavaria zeiljachten. Inmiddels zijn ook de Nautitech Catamarans onderdeel van Jasma Jacht dealerschap. Destijds leek het logistiek verstandiger de verkoop van de zeiljachten voort te zetten op de bestaande locatie in Almere. Volgens Jansma Yacht beschikt Almere over te weinig faciliteiten. Daardoor voldoet Almere, volgens Jasma Jacht, niet meer aan de  toenemende vraag en activiteiten op het gebied van support.

Inmiddels zijn ook de Nautitech Catamarans onderdeel van het Jasma Jacht dealerschap. De stabiel groeiende verkoop van de Catamarans vraagt extra aandacht en zeker meer fysieke ruimte.

Alle Jasma Jacht activiteiten verhuizen op 1 september naar Sneek.

Jansma Jacht in Sneek

Jansma Jacht in Sneek

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: