WK deelnemer Fun-X wint Almere Regatta 2018 in de ORC 2 klasse

Almere Regatta 2018

De 8eeditie van de Almere Regatta afgelopen weekend zorgde voor een prachtig veld van 70 boten op het Markermeer. Op zaterdag konden er onder prima omstandigheden 4 wedstrijden worden gevaren. Helaas viel op zondag tijdens de 2ewedstrijd de wind helemaal weg om niet meer terug te komen. Het bleef daardoor bij 5 van de 7 of 8 geplande wedstrijden. 

Desalniettemin kan terug gekeken worden op een zeer succesvolle Almere Regatta, waarbij het enige smetje kwam van de overlast van waterplanten waarmee boten te maken hadden.

Almere Regatta
 
Van de 9 boten in de grootste ORC-klasse (ORC-2) was Team Fun- X van schipper Bob Jansen afgetekend de beste. Van de 5 gevaren wedstrijden werden er 3 gewonnen en behaalden ze 2x een 2eplek. Hiermee maakten ze hun ambities om ook tijdens de komende WK ORC van 12-20 juli in Scheveningen volkomen waar.
Een mooie 2eplaats voor de Moshulu van Ronald Lettenmeijer, die vlak voor Team SailSelect van Jeroen Koninkx eindigde. Alle 3 de boten varen ook in de wekelijkse woensdagavondwedstrijden van de organiserende club Flevomare.

Tien-10
 
De J-109 klasse was een duidelijke prooi voor de Joule van Arnold van Leeuwen: 4x een 1eplek met een 6eplaats als aftrekwedstrijd.
(NB. Van de resultaten van 5 gevaren wedstrijden mag het slechtste resultaat worden af getrokken.)

Spannend was het ook in de ¼ Tonner klasse. In een prachtig veld van 12 boten was uiteindelijk de Impuls van Cock Baas de beste op de hielen gevolgd door de Black Pearl van Hylke Steensma en de Second Wave van Bart Snel. De Almere Regatta was voor de 1/40 Tonners de eerste wedstrijd die meeteelt om het Nederlands Kampioenschap.
 
De winnaars van alle klassen:

 

 • ORC-1: Grand Slam (Hans Keverling Buisman)
 • ORC-2: Fun-X (Bob Jansen)
 • ORC-3: Tien-10 (Arjen van der Starre)
 • J-109: Joule (Arjen van Leeuwen)
 • J-80: Jolokia (Stephan van Denderen)
 • ¼ Tonners: Impuls (Cock Baas)
 • FF65: Fianchetto (Ed Brand)
 • SW-klasse: Sea’s Out (Fedde Andela)
 • X Family Class: Laiva (Herman Zwart)

Alle resultaten: www.almereregatta.nl

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: