Gideon Messink: "Matchrace in Den Haag is unieke mogelijkheid voor bedrijfsleven en fans"

Gideon Messink

Woensdag 27 juni strijden Team Brunel en Team AkzoNobel in een rechtstreeks duel voor de Scheveningse kust om de Nederlandse eer. De huidige nummer 3 en 4 in het klassement van de Volvo Ocean Race zullen in een ‘match race’ serie van vier wedstrijden de degens kruizen. Gideon Messink, directeur Team Brunel, en beide schippers vertellen ons welke opportuniteiten er liggen voor het bedrijfsleven en fans.

Unieke mogelijkheid voor bedrijfsleven en fans

Gideon Messink, directeur Team Brunel:

“Dat de race in Den Haag finisht is natuurlijk al fantastisch voor de Nederlandse zeilsport. We zijn erg blij dat we samen met Team AkzoNobel en de race organisatie deze extra wedstrijden op woensdag kunnen organiseren. We zullen naast de vaste race crew voor iedere wedstrijd een aantal gasten uit het bedrijfsleven aan boord hebben. Voor het bedrijfsleven is dit echt een unieke mogelijkheid om onze fantastische sport op het scherpst van de snede te ervaren. En het publiek heeft tegelijkertijd een extra mogelijkheid om de raceboten in volle glorie in actie te zien.”

Team akzonobel en Team Brunel

Zeilers plus bedrijfsleven

Tijdens de vier wedstrijden op woensdag zal de vaste race crew voor iedere afzonderlijke wedstrijd worden aangevuld met een aantal gasten uit het Nederlandse bedrijfsleven. Iets wat tijdens de race vaker gebeurt tijdens de Pro Am.

Toch is er een groot verschil met de normale Pro Am’s volgens Bouwe Bekking, de schipper van Team Brunel. Bekking:

“Het is nu echt een strijd tussen twee boten, allebei met een Nederlandse schipper en op thuiswater voor het eigen publiek. Die wil je winnen dat is duidelijk. Normaal varen we de Pro Am’s met alle zeven boten dan staat er toch minder druk op. Het is superleuk als je dan wint en dat probeer je natuurlijk ook maar het is dan toch minder erg als je derde of vierde wordt. Nu is het duidelijk, je wint of je verliest.”

Bouwe Bekking

Bekking en Tienpont kunnen niet wachten

Zowel Simeon Tienpont, schipper van Team AkzoNobel, als Bouwe Bekking, schipper van Team Brunel, kunnen dan ook niet wachten tot het moment waarop ze voor het eerst in een rechtstreeks duel de degens mogen gaan kruizen.

Simeon Tienpont

Tienpont:

“Het wordt sowieso erg leuk en ik ga ervan uit dat het spannende en spectaculaire races worden voor alle zeil gekke fans in Nederland die volgens mij in grote getalen naar Den Haag gaan komen.”

Bekking:

“Het zal ongetwijfeld een spannende strijd worden. We willen dit vooral doen voor alle Nederlandse fans die ons al de hele race steunen in onze race rond de wereld. Mocht het uiteindelijk op de laatste In-Port race op zaterdag 30 juni aankomen dan is dit alvast een mooie generale.”

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: