Bouwe Bekking: “Het doel is duidelijk we willen vrijdag winnen"

Bouwe Bekking

Met nog twee etappes te gaan is het verschil tussen de nummer één en drie in het algemeen Volvo Ocean Race klassement slechts drie punten. In de wetenschap dat bij een gelijke stand de uitslag van de In Port Race series doorslaggevend zijn is de In Port race belangrijker dan ooit. Schipper Bouwe Bekking is dan ook duidelijk: "Ideaal gezien zetten wij een uitstekend resultaat neer."

Team Brunel bezig aan inhaalslag

In de In Port serie gaat het Spaanse Mapfre riant aan de leiding, op acht punten gevolgd door het Chinees/Franse Dongfeng Race Team. Dongfeng heeft een voorsprong van zes punten op Team Brunel. Door de winst in de vorige In Port race in Newport, staat Team Brunel nu op de derde positie één punt voor Team AkzoNobel.  Team Brunel is, net als in het algemeen klassement, ook in de In Port series bezig met een inhaalslag.

Team Brunel tijdens de practise race in Cardiff

Team Brunel tijdens de practise race in Cardiff gezien vanaf team AkzoNobel

Volvo Ocean Race In-Port Race Series Leaderboard

  1. MAPFRE – 50 punten
  2. Dongfeng Race Team – 42 punten
  3. Team Brunel – 36 punten
  4. team AkzoNobel – 35 punten
  5. Vestas 11th Hour Racing – 23 punten
  6. Sun Hung Kai / Scallywag – 19 punten
  7. Turn the Tide on Plastic – 16 punten

Bouwe Bekking wil winnen

Bekking: “Het doel voor vrijdag is duidelijk we willen winnen. Ideaal gezien zetten wij een uitstekend resultaat neer en eindigen zowel Dongfeng als Akzo achteraan. Maar het blijft zeilen en de condities hier zijn verraderlijk met de stroming en de wind, dus we gaan het zien.”

Team Brunel tijdens de practise race in Cardiff

Team Brunel tijdens de practise race in Cardiff

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: