Bouwe Bekking: “Het doel is duidelijk we willen vrijdag winnen"

Bouwe Bekking

Met nog twee etappes te gaan is het verschil tussen de nummer één en drie in het algemeen Volvo Ocean Race klassement slechts drie punten. In de wetenschap dat bij een gelijke stand de uitslag van de In Port Race series doorslaggevend zijn is de In Port race belangrijker dan ooit. Schipper Bouwe Bekking is dan ook duidelijk: "Ideaal gezien zetten wij een uitstekend resultaat neer."

Team Brunel bezig aan inhaalslag

In de In Port serie gaat het Spaanse Mapfre riant aan de leiding, op acht punten gevolgd door het Chinees/Franse Dongfeng Race Team. Dongfeng heeft een voorsprong van zes punten op Team Brunel. Door de winst in de vorige In Port race in Newport, staat Team Brunel nu op de derde positie één punt voor Team AkzoNobel.  Team Brunel is, net als in het algemeen klassement, ook in de In Port series bezig met een inhaalslag.

Team Brunel tijdens de practise race in Cardiff

Team Brunel tijdens de practise race in Cardiff gezien vanaf team AkzoNobel

Volvo Ocean Race In-Port Race Series Leaderboard

  1. MAPFRE – 50 punten
  2. Dongfeng Race Team – 42 punten
  3. Team Brunel – 36 punten
  4. team AkzoNobel – 35 punten
  5. Vestas 11th Hour Racing – 23 punten
  6. Sun Hung Kai / Scallywag – 19 punten
  7. Turn the Tide on Plastic – 16 punten

Bouwe Bekking wil winnen

Bekking: “Het doel voor vrijdag is duidelijk we willen winnen. Ideaal gezien zetten wij een uitstekend resultaat neer en eindigen zowel Dongfeng als Akzo achteraan. Maar het blijft zeilen en de condities hier zijn verraderlijk met de stroming en de wind, dus we gaan het zien.”

Team Brunel tijdens de practise race in Cardiff

Team Brunel tijdens de practise race in Cardiff

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: