Dongfeng Race Team wint In-Port Race in Cardiff

Dongfeng Race Team

Dongfeng Race Team wint comfortabel de Cardiff In Port Race. MAPFRE wordt tweede en Team Brunel derde. Deze top 3 uitslag is exact dezelfde weergave als de overal tussenstand in de Volvo Ocean Race.

Voor Dongfeng Race Team is het een mooie comeback na een slechte start, maar ze winnen slechts 1 punt op het In-Port race leaderboard tegenover MAPFRE.

Dongfeng Race Team

Dongfeng-schipper Charles Caudrelier:

“We zijn heel blij. Het is altijd fijn om de In-Port Race te winnen en we gaan goed vooruit in het inshore racen. Dat is positief voor ons moraal voor de komende twee etappes.”

Ontgoochelend resultaat voor team AkzoNobel

Voor het team AkzoNobel is de vierde plek een zeer ontgoochelend resultaat nadat ze meer dan de helft van de race aan de leiding hebben gezeild.

In het eerste rak splitste de vloot zich op, waarbij het Nederlandse team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont de leiding nam. Die koppositie wisten ze twee rondes vast te houden. In het tweede voor-de-windse rak dichtte Dongfeng Race Team het gat en splitte met team AkzoNobel. Caudrelier koos de gunstige kant van de baan voor het finale kruisrak. Toen de boten vlakbij de bovenboei weer samenkwamen, kon Dongfeng direct voor team AkzoNobel overstag gaan en de leiding overnemen. Die wisten Caudrelier en zijn bemanning vervolgens verder uit te bouwen in het laatste voor-de-windse rak naar de finish.

“We hadden goede snelheid vandaag en we konden overstag om hem zo vuile wind te geven. Daardoor verloor hij veel”, legt Caudrelier uit. Dat was inderdaad een pijnlijk moment voor team AkzoNobel, dat terugviel naar de derde plek achter MAPFRE. Vervolgens werden ze ook nog ingehaald door Team Brunel. Zo moesten Tienpont en zijn team genoegen nemen met de vierde plaats, ondanks dat ze twee rondes aan kop gingen.

Vestas 11th Hour Racing vocht zich terug naar de vijfde plek, gevollgd door Sun Hung Kai/Scallywag en Turn the Tide on Plastic.

team AkzoNobel

Zondag start voorlaatste etappe richting Göteborg

Aanstaande zondag begint de zeven boten sterke vloot aan de tiende en voorlaatste etappe richting Göteborg. Slechts drie punten scheiden Dongfeng Race Team (60), MAPFRE (59) en Team Brunel (57) in de top drie van het overall klassement. Alle drie zijn ze tot op het bot gemotiveerd om de komende etappe te winnen. Winst betekent een betere positie voor de eindsprint richting Den Haag en dus de eindzege.

Indien teams met het gelijke aantal punten eindigen, geldt de eindpositie in het In-Port Race Series-klassement als tie-breaker. Met de resultaten vandaag meegerekend, heeft MAPFRE wat dit betreft de joker in handen.

De tiende etappe van de Volvo Ocean Race gaat aanstaande zondagmiddag om 17:00 uur Nederlandse tijd van start.

Uitslag Sky Ocean Rescue In-Port Race:

 1. Dongfeng Race Team
 2. MAPFRE + 0:49 min
 3. Team Brunel + 1:13 min
 4. Team AkzoNobel + 1:50 min
 5. Vestas 11th Hour Racing + 2:24 min
 6. Team Sun Hung Kai/Scallywag + 2:34 min
 7. Turn the Tide on Plastic + 5:44 min

Volvo Ocean Race In-Port race leaderboard (9/11):

 1. Dongfeng Race Team 56 punten
 2. MAPFRE 49 punten
 3. Team Brunel 41 punten
 4. Team AkzoNobel 39 punten
 5. Vestas 11th Hour Racing 26 punten
 6. Team Sun Hung Kai/Scallywag 21 punten
 7. Turn the Tide on Plastic 17 punten<

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: