Zeilen voor de Belgische kust in augustus - tal van recreatieve wedstrijden

Zeilen voor de Belgische kust

Wie graag met zeegaande zeiljachten aan een wedstrijd deelneemt wordt ook in augustus aan de Belgische kust op zijn wenken bediend. Naast de clubwedstrijden zijn er ook de wedstrijden in de Cruiser Rating klasse.

Op 18 augustus wordt de Shiel Martin "rond de platen" race beslecht in Breskens. Een leuk vaarwater en een prima organisatie ter nagedachtenis van zeilicoon en promotor van het project, Frans Maas. In Blankenberge wordt op dezelfde datum een wedstrijd uit de Blanksailing Racing series georganiseerd.

Wie daarna een wedstrijd op een iets hoger niveau wil doen moet weer naar de Scheldemond trekken waar op 24 augustus het driedaagse zeilfeestje Breskens Sailing Weekend van start gaat. Daar worden tegelijk ook wedstrijden in IRC, eenheidsklasse J/111 en One Tonner Revival Regatta beslecht. Het wordt daar gezellig druk en de organisatoren bieden een mooi totaalpakket aan dat helemaal niet duur is.

Vraag tijdig je meetbrieven en zeilnummers aan want de secretariaten van de internationale meetbrieven draaien op zomerritme.

Labels

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Voor u geselecteerd: