IMOCA 60 & VO65 in de volgende Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race

In de volgende Volvo Ocean Race zal er met twee type boten gezeild worden. Niet met de originele monohull en multihull die een paar maanden geleden gepresenteerd werden, maar wél met de IMOCA 60 en de VO65.

Wat betekent dit? Gaan de de IMOCA 60 en de VO65 het dan tegen elkaar opnemen?

Nee… Er zullen twee races binnen de Volvo Ocean Race zijn met twee afzonderlijke klassementen en dito prijzen.

De VO65 klasse zal zich focussen op jongeren. De IMOCA 60 zal een met foils geassisteerde  klasse worden met custom ontwerpen en dus meer cutting edge technologieën gebruiken.

IMOCA 60

Is dit een stap in de goede richting?

Eerder werd aangekondigd dat met de IMOCA 60 zou gezeild worden. Met gereduceerde bemanningsaantallen zou dan de kans om aan boord te geraken voor de jeugd en vrouwen alleen maar verkleinen. Dit probleem wordt nu opgelost door met twee klassen de race te gaan zeilen. Er zal meer bemanning nodig zijn en zo ontstaan dus ook meer opportuniteiten voor zeilers en shore crew.

Een team kan ook een boot in beide klassen hebben.

De route en verschillende etappes worden op dit ogenblik geconfirmeerd door de wedstrijdorganisatie.

Wij vinden dit alvast een goede move van de Volvo Ocean Race organisatie.
Wat denken jullie?

Lees hier het originele Volvo Ocean Race persbericht.

Volvo Ocean Race 2017-18 video (full recap)

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: