Europees Kampioenschap 49er en Nacra 17 zeilen

Europees Kampioenschap Nacra 17

Van 5 tot en met 12 juli vindt in Gdynia, Polen het Europees Kampioenschap 49er en Nacra 17 plaats. De races gaan zondag 8 juli van start, vrijdag 13 juli wordt de medalrace gevaren door de top-10 in het tussenklassement. In de 49er klasse nemen er 99 teams uit 34 verschillende landen deel, bij de Nacra 17 starten er 57 teams uit 23 verschillende landen.

Voor België neemt het Olympische duo Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers deel in de 49er klasse. Bij de Nacra 17 hebben we twee teams: Jan Heuninck met Anouk Geurts en Isaura Maenhaut met Oriol Mahiques. De Spanjaard Oriol Mahiques zal voor één keer bemannen bij Isaura Maenhaut, omdat Levi Slap en Kevin Bonnevie meer tijd hebben om zich volledig te herstellen van zware blessures. Levi Slap zou hersteld kunnen zijn voor het Wereldkampioenschap dat begin augustus doorgaat in Aarhus.

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Comments

Voor u geselecteerd: