Thibaud Dirix en Helena Schoonooghe Belgische kampioen Cadet zeilen

Cadet zeilen

Afgelopen week werd het Belgisch Kampioenschap Cadet gezeild tijdens de Nieuwpoortweek. Omdat voor de Nederlandse Cadetzeilers de schoolvakantie nog niet was begonnen, waren tijdens deze editie jammer genoeg alleen Belgische Cadetten aanwezig, Dit kon echter de pret niet bederven.

De zeilcondities waren bijzonder goed: de teams hebben zowat alle types wind gehad met sterke stroming en sommige dagen zware golfslag. Een hele uitdaging voor een technische jeugdboot als de Cadet.

Tijdens dag 3 werden de stuurmannen maar zeker ook de jonge fokkematen op de proef gesteld door de zware weersomstandigheden. Ze hebben allemaal hun grenzen verlegd en kwamen moe maar voldaan van het water.

Op dag 4 werd beslist niet op het water te gaan omwille van de zware wind en grote golven. Met het zicht op het Wereldkampioenschap eind juli was het wijzer om materiaalschade te vermijden.

Na 10 reeksen zijn zonder twijfel de meest regelmatige Cadet zeilers van het seizoen naar voren gekomen met op de 3e plaats het duo Jeroen Vangeneugden / Erazem Perko, op de 2e plaats (en eerste all ladies team) Isabelle Dompas / Leena De Blende en als kersverse Belgisch kampioenen Thibaud Dirix / Helena Schoonooghe.

Belgisch kampioenschap cadet zeilen

Eind juli trekken alle Belgische Cadet teams naar Bodstedt, Duitsland, voor het wereldkampioenschap.

Tekst: Dirix Alexis

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: