Emma Plasschaert zet haar triomftocht voort: wereldkampioen

Emma Plasschaert wereldkampioen zeilen

Tweemaal winst voor Emma Plasschaert op het Wereldkampioenschap zeilen in Aarhus, naast een gouden medaille in de Laser Radial klasse zorgt ze voor een Belgisch ticket naar de Olympische Spelen in 2020!

Aan de start van de medaillerace kon enkel de Nederlandse Marit Bouwmeester nog een bedreiging vormen voor de gouden medaille. Met 11 punten voorsprong op Marit, moest Emma in de top-6 eindigen of op minder dan zes plaatsen na Marit. Na een spannende medaillerace in lastige omstandigheden met golven en verschillende wind shiften, kwam Marit als vierde over de finish gevolgd door Emma op de vijfde plaats.

Emma Plasschaert, Marit Bouwmeester en Anne-Marie Rindom

Met 66 punten achter haar naam is Emma de eerste Belgische Wereldkampioene in de Laser Radial!

De Nederlandse Marit Bouwmeester eindigt met 75 punten op de tweede plaats en het brons gaat naar de Deense Anne-Marie Rindom (85 punten).

Emma Plasschaert en Anne-Marie Rindom2018 is het jaar van Emma Plasschaert

Na winst van de Sailing World Cup Series 2018 en de World Cup Series Final 2018 werd ze nummer één op de wereldranglijst. En nu voegt ze daar nog een Wereldtitel aan toe met een Belgische kwalificatie voor de Olympische spelen in Tokyo!

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Comments

Voor u geselecteerd: