FLINN Cup in Oostende op 1 & 2 september

FLINN Cup

Op 1 en 2 september vindt in Oostende de FLINN Cup plaats, de zesde manche van de OSTEND CUP, een samenwerking van Ostend Sailing, Royal North Sea Yachtclub en Twins Bredene om een aantrekkelijke reeks zeilwedstrijden te organiseren voor de kust van Oostende.

De deelnemende clubs brengen middelen en infrastructuur samen waardoor zeilers uit verschillende bootcategorieën (Draken, SB20, Catamarans, Patins) een kwaliteitsvolle wedstrijdbeleving krijgen en een efficiënte inzet van de daartoe vereiste middelen.

Vanaf dit jaar wordt de FLINN Cup, genoemd naar het Brussels advocatenkantoor, opengetrokken naar de balie en naar alle zeilminnende kantoren en bedrijven die zich op het water willen meten, met eerbied voor de sportieve traditie van de Ostend Cup.

Benoit Simpelaere, voorzitter van Ostend Sailing legt uit:

We willen de instap naar de zeilsport verlagen en iedereen op een ontspannende manier laten proeven van het wedstrijdzeilen. Als organisator hebben we voor een aantal zeiljachten gezorgd waardoor zowel kantoren als individueel geïnteresseerden kunnen deelnemen aan deze vriendschappelijke competitie. We hopen zo dat nog meer mensen door de zeilmicrobe zullen worden gebeten en ook zullen deelnemen aan onze andere clubactiviteiten. Verschillende advocatenkantoren zoals ALLEN & OVERY, ALTIUS, BILLIET & CO, SCHOUPS en FLINN, hebben alvast hun deelname bevestigd en we kijken vol spanning uit naar wie de eerste beker mee naar huis mag nemen.

Wim Dejonghe, CEO Allen & Overy getuigt:

De FLINN CUP is een leuk initiatief: meer sport aan de balie in een gezapige sfeer met de zeilvrienden en confraters. Oostende is hiervoor een unieke locatie. Ik vertrouw erop dat de collega’s van ons Brussels kantoor en ook mijn zonen Allen & Overy prima zullen vertegenwoordigen Ik kijk ernaar uit!

Om in aanmerking te komen voor een klassement in de FLINN Cup Inter Lawfirm Competition moet de deelnemende boot met minstens 1 advocaat van het kantoor bemand zijn. Individueel geïnteresseerden, zelfs zonder zeilervaring kunnen ook aanmonsteren als crew op een zeiljacht. Zij kunnen zich inschrijven via mail op hello@finn.law.

Benoit Simpelaere besluit:

Uiteraard hebben we naast het zeilen op het water ook voor activiteiten op het land gezorgd: in onze nieuwe beachclub de “Phare East” op het strand van de Oosteroever organiseren we op zaterdag vanaf 18.30 uur een heuse “Land and Sea” BBQ met apertiief gevolgd door een Crew party onder het thema “Soirée Blanche”. Iedereen is welkom maar voor deelname aan de BBQ dient wel vooraf te worden ingeschreven via deze link of door het sturen van een mail naar rudi@phareeast.be met vermelding van naam en aantal personen (deelname aan de BBQ kost 25€ per persoon inclusief het aperitief)”.

Praktische Informatie:

  • Wedstrijd open voor zeiljachten, draken, SB20, catamarans en patins
  • Eerste start op het water op zaterdag om 13.00 uur en zondag om 12.40 uur
  • BBQ op strand van oosteroever in beachclub Phare East om 18.30 uur gevolgd door crew party Soirée Blanche geanimeerd door DJ Arne Ramon
  • Prijsuitreiking Inter Law Competition op zaterdag om 19 uur
  • Prijsuitreiking Ostend Cup op zondag om 17.30 uur

Tekst: Filip Lecomte

VIDEO: FLINN CUP 2017 aftermovie

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: