Dirix en Schoonooghe vierde op het Wereldkampioenschap Cadet Zeilen

Thibaud Dirix en Helena Schoonooghe

De Belgische zeilers hebben uitstekend gepresteerd op het Wereldkampioenschap Cadet Zeilen in Bodstedt, Duitsland. Met een veld van 63 deelnemers in de Worlds Fleet en 58 deelnemers in de Promotional Fleet werd dit WK Cadet een groot succes. Ondanks de zeer lichte wind werden toch nog 9 van de 12 geplande reeksen gezeild.

Na een zeer spannende laatste reeks moesten Thibaud Dirix en Helena Schoonooghe jammer genoeg hun tweede plaats afstaan. Ze werden uiteindelijk vierde. Isabelle Dompas en Leena De Blende werden zeer knap elfde en het duo Jeroen Vangeneugden en Erazem Perko, 21e. In de Promo vloot werden Anouck Deripainsel en  Kobe Stroobandt 7e en Ziva Perko met Roshan Uppal 11de.

De eerste en tweede plaats gingen naar de Argentijnse teams Zecchin en Finsterbusch, terwijl de Britse Videlo het podium vervolledigde.

De laatste grote afspraak van dit seizoen is het Open Engels Kampioenschap eind augustus waar de Belgen hopen hun jaar mooi af te sluiten.

Cadet zeilers

Tekst en foto's: Alexis Dirix

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: