Guido Sol en Hugo de Jong Europees kampioen Flying Junior zeilen

Flying Junior zeilen

Het Europees Kampioenschap Flying Junior zeilen vond dit jaar tijdens de Travemunder Woche plaats. Onder warme, bijna Zuid-Europese omstandigheden, konden er op de Oostzee uiteindelijk 14 wedstrijden gevaren worden. In het begin van de week was er nog een lichte, thermische wind, maar de laatste 2 dagen stond er een stabiele stevige wind, met mooie hoge golven.

De Nederlandse teams van Hylke Sasse/Bart van den Hondel en Guido Sol/Hugo de Jong bleken deze week onder alle omstandigheden, duidelijk boven de rest uit te steken. Nagenoeg iedere wedstrijd werd om de winst in de race én het kampioenschap gevochten tussen deze twee teams, waarbij Guido Sol en Hugo de Jong de spannende wedstrijden steeds net in hun voordeel wisten te beslissen.

Na hun nipte 2e plaats bij het WK vorig jaar, haalden Guido Sol en Hugo de Jong nu met maar liefst 10 overwinningen de Europese titel binnen. Zij waren dan ook al voor de laatste race zeker van hun titel, evenals Hylke Sasse met Bart van den Hondel dat al waren van hun 2e plaats.

Flying Junior zeilen met spi

Voor de 35 jarige Guido was dit de 3e Europese titel, na eerder overwinningen in 1996 (als bemanning bij zijn broer Remco) en 2012. Maar ook voor de 14 jarige Hugo de Jong was het al de 2e Europese titel nadat hij 2 jaar geleden samen met zijn vader Rolf voor het eerst gewonnen had.

Zijn vader en zus Esther, de regerend wereldkampioenen, hadden de rollen voor dit evenement omgedraaid. Met de 13 jarige Esther als stuurvrouw wisten zij onverwacht goed te presteren door beslag te leggen op de 4e plaats. Een mooie week zeilen in deze gezellige klasse werd zo dus afgesloten met een 1e, 2e en 4e plaats voor de Nederlandse teams.

Het podium:

  1. NED 1316            Guido Sol en Hugo de Jong
  2. NED 1332            Hylke Sasse en Bart van den Hondel
  3. GER 407              Thorsten Willemsen en Stephanie Tauchert

Flying junior podium

Tekst en  foto's: Hylke Sassa

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: