Abrupt einde aan WK zeilen voor Nederlands 470-duo Zegers en Van Veen door onduidelijkheid in reglementen

Afrodite Zegers & Anneloes van Veen

Voor het 470-duo Afrodite Zegers & Anneloes van Veen is het WK zeilen in Aarhus tot een abrupt einde gekomen. Door tegenstrijdigheden in de sailing instructions ontstond er onduidelijkheid over het wel of niet benutten van de reservedag.

Meerdere teams waren na de races van dinsdag 7 augustus in de veronderstelling dat er op woensdag 8 augustus nog 3 races gevaren zouden worden (voorafgaand aan de medalrace), maar de wedstrijdorganisatie liet weten dat dit niet het geval is.

Ingediende bezwaren tegen deze berichtgeving werden afgewezen en daarmee is het WK zeilen voor Zegers & Van Veen ten einde. Het duo eindigt op de 13e plaats en mist daarmee de medalrace van donderdag 9 augustus. 

Van Veen laat weten teleurgesteld te zijn:

"We hebben vandaag een lange dag op het water gehad. Toen we terug op de kant kwamen dachten we dat we morgen nog 3 races te gaan hadden. Helaas bleek dat niet het geval. We kunnen er niets meer aan veranderen. Het was niet goed genoeg deze week."  

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Nieuwegein. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Comments

Voor u geselecteerd: