Lang wachten en weinig actie bij het WK zeilen in Aarhus

WK zeilen in Aarhus

De vijfde racedag bij het WK zeilen werd er, ondanks de prima voorspellingen, weinig gezeild. Al vroeg mochten de Nederlandse zeilers en windsurfers het water op, maar voor het overgrote deel van de sporters werd het een dag zonder actie. De wind zakte er begin van de middag helemaal uit en liet zich de rest van de dag niet meer in stabiele toestand zien.

RS:X-windsurfster Lilian de Geus mocht 1 race varen, terwijl er voor de RS:X-dames 3 wedstrijden op de planning stonden (wegens het schrappen van een race op zondag). Ze finishte haar race als 5e en staat met 7 punten op de 5e plek overall. De Poolse Zofia Noceti-Klepacka gaat bij de RS:X-women aan kop met een totaal van 4 punten.
 
De Geus was ondanks het lange wachten blij met haar dag:

“We hadden een lange dag op het water. Heel veel gewacht en maar 1 race kunnen varen. Het was heel lastig. Met maar 3 tot 4 knopen wind moet je goede starts hebben. Ik lag aan het begin van de race wat verder achterin dan gehoopt, maar heb wel wat plekjes kunnen klimmen, dus daar ben ik blij mee.”

Bij de 49erFX kon er aan het eind van de dag ook nog 1 race gevaren worden. Alleen de yellow fleet kwam hierbij in actie. Het Nederlandse duo Annemiek Bekkering & Annette Duetz wist deze race als 5e te finishen.

Voor een overzicht van alle resultaten: https://aarhus2018.sailing.org/results
Meer informatie over het WK in Aarhus, vind je op: https://www.aarhus2018.com/

Auteur:

  • Watersportverbond

    Het Nederlandse Watersportverbond is de overkoepelende federatie van zo'n 400 aangesloten watersportverenigingen, die meer dan 80.000 leden (recreanten, breedtesporters, wedstrijdsporters en topsporters) vertegenwoordigen. Het Watersportverbond werd opgericht in 1890 onder de naam Verbonden Zeilvereenigingen van Nederland en België. Het kantoor bevindt zich in Nieuwegein. Hoewel het een verbond van verenigingen is, bestaat ook de mogelijkheid om persoonlijk lid te worden. De bond kent circa 80.000 van dergelijke leden.

Comments

Voor u geselecteerd: