[VIDEO] Emma Plasschaert zeker van een medaille op het WK zeilen

Emma Plasschaert

Emma Plasschaert weet op de voorlaatste dag van het WK zeilen in Aarhus de leidersplaats te veroveren in de Laser Radial-klasse. In haar 9de race kwam Emma als 11de over de finish en finishte als 2de in race 10. Zo neemt Emma met 56 punten de leidersplaats in de tussenstand. De top-3 wordt afgesloten door de Nederlandse Marit Bouwmeester (67 punten) gevolgd door de Deense Anne-Marie Rindom (79 punten).

De Amerikaanse Paige Railey trekt zicht terug uit haar voorlaatste race, waardoor ze van de tweede naar de vierde plaats zakt en geen gevaar meer betekend voor Emma.

Aan de medaillerace morgen (14u40) mag enkel de top-10 deelnemen en tellen de punten dubbel. Doordat het verschil met de Deense Rindom meer dan 20 punten bedraagt, is Emma al zeker van een gouden of zilveren medaille. Als Emma tijdens ze medaillerace in de top 6 eindigt of op 5 plaatsen van Marit is ze zeker van goud.

De medaillerace is vrijdag 10 augustus live te volgen vanaf 14u40:

Tussenstand Belgische zeilers:

Laser Radial:

• Emma Plasschaert: 1ste
• Maité Carlier: 51ste

Laser Standard:

• Wannes Van Laer: 29ste
• William De Smet: 48ste

Nacra 17:

• Isaura Maenhaut en Morgan Wirtz: 48ste
• Jan Heuninck en Anouk Geurts: 58ste

49er:

• Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers: 37ste

Het WK Zeilen in Aarhus is voor de zeilers een eerste kans om een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio te bemachtigen. Veertig procent van de plaatsen voor de Spelen in 2020 worden in Aarhus aan de deelnemende landen toegewezen.

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Comments

Voor u geselecteerd: