Belgische zeilers aan de start van een nieuw Wereldbeker seizoen

Wereldbeker zeilen in Enoshima

Op de locatie van de Olympische Spelen in 2020 wordt de aftrap gegeven van de Sailing World Cup Series 2019. Van 9 tot en met 16 september verzamelen meer dan 450 zeilers uit 45 verschillende landen in Enoshima, waaronder 30 Olympische medaille winnaars en 10 Belgische atleten. De eerste races gaan van start op dinsdag 11 september.

Tien Belgische atleten zullen in vier klasses/disciplines ons land vertegenwoordigen:

Kersvers wereldkampioene Emma Plasschaert en Maité Carlier zeilen in de Laser Radial. In dit sterke deelnemersveld strijden zij met 52 andere zeilsters uit 30 verschillende landen voor de medailles.

Bij de mannen, de Laser Standard, starten William De Smet en Wannes Van Laer samen met 59 deelnemers uit meer dan 33 landen.

Het 49er-duo Yannick Lefèbvre ( stuurman) en Tom Pelsmaekers (bemanning) strijden met 26 andere teams uit 16 verschillende landen voor een plaats op het podium.

Yannick Lefebvre

In de Nacra 17 vinden we twee Belgische teams terug. Een eerste team wordt gevormd door Jan Heuninck (stuurman) met Anouk Geurts (bemanning) en het team Isaura Maenhaut (stuurman) met Levi Slap (bemanning) vormen een tweede Belgische team in deze klasse. Beide teams nemen het op tegen 23 teams uit 15 verschillende landen.

De medailleraces worden op 15 en 16 september live uitgezonden

https://www.youtube.com/worldsailingtv

Medal Races

De 49er en Nacra 17 zeilers varen hun medal race op zaterdag 15 september, de zeilers in de Laser Standard en Laser Radial zeilen zondag 16 september hun medal race.

https://wcs-enoshima.org/

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Comments

Voor u geselecteerd: