80 boten aan de start van het OBK Finn & Europe te Oostende

Royal North Sea Yacht Club

De Royal North Sea Yacht Club, of kortweg RNSYC, had de eer opnieuw het Belgisch kampioenschap Finn en Europe te mogen organiseren. Daarbij waren de Europe's aanwezig met 56 boten uit 6 verschillende landen en de Finn klassemet 25 boten uit België, Nederland en Duitsland.

De tewaterlating gebeurde via het “klein strand”, een beschutte baai tussen het staketsel en de westelijke strekdam van Oostende. Voor de check in en out mocht de organiserende club in primeur rekenen op de met mini-windturbine uitgeruste wedstrijdtrailer van WWSV.

Zaterdag kregen de Europe’s 4 wedstrijden voorgeschoteld, de Finn’s 3. Tijdens de derde reeks viel de wind er grotendeels uit waarna de Finn’s de baan mochten verlaten. Nadat alle Europe’s waren gefinished stond er terug 14 knopen wind, genoeg om een vierde reeks te zeilen.

Europe klasse zeilen

Nadien gingen de zeilers, sponsors en vrijwilligers aan tafel voor een Finn-portie-pastashotel met ijsje of vispannetje aangeboden door de organisatie, de sfeer aan tafel zat er goed in.

Zondag werden nog 3 reeksen gezeild, helaas viel gedurende de laatste reeks de wind er helemaal uit waardoor de wedstrijden voor de Europe klasse werden gestaakt.

Top 3 Finn klasse

In de Finn klasse werd de Duitse zeiler Uli BREUER Belgisch kampioen, de Nederlanders Bas DE WAAL en Tobias KIRSCHBAUM vervolledigen het Podium, Sigurd VERGAUWE werd eerste Belg op met een zesde plaats overall.

Start voor Oostende

Top 3 Europe klasse

Het podium bij de Europe klasse kleurt wel uitsluitend Belgisch: Mattijs VAN HOOREWEGHE wordt voor de tweede keer in zijn zeilcarriere Belgisch kampioen, Toon van CANEGHEM en Dries VAN HOYE worden 2 en 3. Bij de dames wint de Poolse Weronika GLINKIEWICZ-MADEJ, met Maïté COLOMBIE en Marie-Julie SEURYNCK die zilver en brons pakken.

Tewaterlating boten

Bij de rijkgevulde prijzentafel ging iedereen met minstens twee prijzen aan de haal. Als kers op de taart werd bij loting een Green zeil voor Europe en een North zeil voor Finn verloot onder de aanwezigen.

Tekst: Dirk Sledsens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: