Den Baas en zijn madam Charity Cup Veerse Meer 2018

Charity Cup Veerse Meer

Afgelopen zondag kwamen 24 boten aan de start om te strijden om de 3e Den Baas en zijn madam Charity Cup Veerse Meer. Deze zeilwedstrijd werd georganiseerd door de Stichting Sail4Charity bracht meer dan 1000 euro op voor het Kinderkankerfonds, project KOESTER.

Schitterende omstandigheden en een gezellige sfeer stonden garant voor een mooie dag zeilen en een leuke aftersail. In het zonnetje bij de Helder Telecom & ICT bar werden de winnaars gehuldigd en kon men genieten van een live muziekje.

In de ongemeten klasse gaf ervaring de doorslag. Arjan Visser, Hans Platteeuw en Dick Nonnekes stapten voor het goede doel in een Yngling en wisten de sterk varende Jan Aartsen en zoon met hun Friendship 25TS voor te blijven. Bart de Maré werd met zijn Rush, Déja Vu, knap derde.

10 Lasers zeilden 4 wedstrijden van 2 of 3 rondjes en verdeelden de prijzen als volgt: Francois Claeys wist de titel voor de tweede keer op zijn naam te schrijven net voor de winnaar van de eerste editie Jan de Jager. Erik Teuwen wist met mooie goede starts en geconcentreerd zeilen de derde plaats te bemachtigen.

Bij de Valken (belangeloos ter beschikking gesteld door zeilschool De Viking) ging de strijd tussen de valken 2, 5 en 6. Uiteindelijk bleek de bemanning van Valk 6 het snelste, voor Valk 5 en de duo handed zeilende dames van Valk 2.

In de Yngling klasse werd Leo van Haastregt 3e achter Bas van Houwelingen en Arjan Visser die eerste werd. Stichting Sail4Charity wil de Yngling klasse in het zuiden nieuw leven inblazen en kan komend seizoen over minimaal 5 ynglings beschikken. Iedereen die interesse heeft om mee te gaan zeilen of aan te sluiten met een eigen yngling kan contact opnemen via: info@sail4charity.nl.

Er komen nog wat donaties en giften binnen, maar zodra het eindbedrag van deze Charity Cup Veerse Meer editie bekend is, zal dit gepubliceerd worden en overgemaakt worden aan het Kinderkankerfonds: https://www.kinderkankerfonds.be/projecten-en-activiteiten/koester-maakt-thuiszorg-mogelijk/

Stichting Sail4Charity wenst alle vrijwilligers, deelnemers, sponsors, rijkswaterstaat, clubracer, donateurs, verenigingen en sympathisanten zeer hartelijk te bedanken en nodigt iedereen uit om op 8 september 2019 mee te varen tijdens de 4e editie van de Den Baas en zijn madam Charity Cup Veerse Meer.

De totale uitslagen zijn te vinden via: http://www.sail4charity.nl/veerse-meer/

Tekst: Raoul van de Visse

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: