Emma Plasschaert neemt de leiding op openingsdag wereldbeker zeilen in Japan

Emma Plasschaert

Regerend wereldkampioene Emma Plasschaert (BEL) heeft na de eerste zeildag op de Sailing World Cup in Enoshima (Japan) meteen de leiding genomen in de Laser Radial klasse.

Na haar wereldtitel vertrok Emma voor veertien trainingsdagen naar Japan. Wegens het passeren van tyfoon Jebi kon ze niet voluit trainen, enkele dagen kon er zelfs niet gezeild worden. Toch zeilde Emma zeilde na twee reeksen op de openingsdag een vijfde en derde plaats. Maité Carlier (BEL) is voorlopig 36ste.

Ook Wannes Van Laer opent sterk

Wannes Van Laer (BEL) zeilde in de Laser Standard ook een prima eerste dag. Wannes zeilde een zesde en negende plek wat een vierde plaats opbrengt in de tussenstand. William De Smet staat momenteel op een 25ste plek.

Wannes Van Laer

Foto: Wannes Van Laer vierde in de tussenstand.

49er-duo Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers staan op de 23ste plek na drie wedstrijden.

In de Nacra 17 staan Isaura Maenhaut en Levi Slap op de 19de plek gevolgd door Jan Heuninck met Anouk Geurts op de 20ste plek in de tussenstand.

Na de eerste zeildag volgen er nog vier wedstrijden. Op vrijdag en zaterdag worden de groepen opgedeeld ineen zilver en gold fleet waarna nog een vier wedstrijden gezeild worden om dan op zondag de medalrace te zeilen.

Alle uitslagen: https://wcs-enoshima.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: