IJspegelen: ouderwets racen voor de kust van Scheveningen en nog veel meer

IJspegelen

Een bijzonder mooie zeilzomer was het, met een mooi wereldkampioenschap zeezeilen voor de kust van Scheveningen met prachtig zeilweer. Dankzij alle vrijwilligers werd het WK een zeer geslaagd evenement dat ook door de koepels ORC en IRC goed gewaardeerd werd. Laten we hopen dat die twee ratingorganisaties nu eindelijk eens werk gaan maken van een gezamenlijk ratingsysteem.

Met dit WK en de voorbereiding daarop hebben we als zeilers weer een hoop geleerd maar ook als Nederlandse wedstrijdorganisaties nemen we deze ervaring met alle internationale contacten weer mee.

Kortom, we zijn klaar voor de winterwedstrijden!

 

Wat gaan we doen?

RACING

Ouderwets racen voor de kust van Scheveningen. Close racing op stromend water in de categorieën ORC/IRC 1, 2, 3 en Two Handed.

2018

 • 14 oktober 2018
 • 28 oktober 2018
 • 11 november 2018
 • 25 november 2018
 • 9 december 2018 AlbatrosCup
 • 16 december 2018 (reservedag)

2019

 • 27 januari 2019
 • 10 februari 2019
 • 24 februari 2019
 • 10 maart 2019
 • 23 en 24 maart 2019 AtoomCup
 • 31 maart 2019 BaggerCup

TACTICS

Analyse van de wedstrijden en kennisoverdracht. In deze serie van Van Vuuren Performance Sailing komen ook gastsprekers aan het woord; John van de Starre en Robin Verhoef vertellen op 27 november over hun voorbereidingen op de Fastnet Race. Op een nader te bepalen datum komt Gerd-Jan Poortman om te vertellen over zijn ervaringen met het Rotterdam Offshore Sailing Team en de Volvo Ocean Race.

SAFETY

Cursusaanbod met ISAF certificering zoals Offshore Personal Survival Training, First Aid en SRC/Marcom A/B. Vooral de OPST en de First Aid training zijn essentieel in het kader van de komende Fastnet in 2019.

Tekst: Wim van Slooten
Foto: Anke Haadsma

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: