Voorlopige top 10 plaats voor Emma Plasschaert

Emma Plasschaert

Op dit moment gaat de eerste World Cup van het 2019 seizoen door in Enoshima, op de locatie van de Olympische Spelen in 2020. Na de tyfoon van begin september is het nu de regen en de lichte wind die de World Cup parten speelt. De Laser Radial klasse waarin Emma Plasschaert zeilt, heeft al twee dagen geen race kunnen uitzeilen.

Met nog twee zeildagen te gaan staat Emma voorlopig op de 7de plaats in de tussenstand en in de zelfde klasse staat Maité Carlier momenteel op de 40ste plaats. Enkel bij de Laser Standard hebben ze vandaag een race kunnen varen, William De Smet staat na zes races op de 26ste plaats en Wannes Van Laer is voorlopig 21ste. Voor beide Laser klasses staan er morgen drie races op de planning.

49er-team Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers sluiten hun World Cup af op de 23ste plaats. Ondanks dat er vandaag in hun klasse geen race is gevaren, heeft de wedstrijdorganisatie beslist dat de races niet worden ingehaald en de top-10 morgen de medaillerace vaart. Op sociale media laten Yannick en Tom weten dat het drie zware dagen waren, maar ze hebben veel geleerd over wat ze nog moeten verbeteren en waarop ze zich zullen focussen op tijdens hun volgende trainingen.

Ook voor onze Nacra 17 zeilers zit de World Cup erop, net als de 49er klasse konden zij vandaag geen races varen door de lichte en onstabiele wind. Isaura Maenhaut en Levi slap eindigen op de 19de plaats, gevolgd door Jan Heuninck en Anouk Geurts op de 20ste plaats. Jan en Anouk maakten op de tweede dag een zware crash, waardoor ze niet verder konden varen in de overige races.

De medailleraces worden op 15 en 16 september live uitgezonden via YouTube: https://www.youtube.com/worldsailingtv

Volgens de huidige tussenstand zeilt Emma Plasschaert zondag 16 september om 12:55u haar medalrace in de Laser Radial, 5u55 Belgische tijd.

Auteur:

  • WWSV

    Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV) is de gesubsidieerde unisportfederatie voor de sporttak zeilen in Vlaanderen. Zij is door Sport Vlaanderen erkend zoals voorzien in het algemeen uitvoeringsbesluit van de Vlaamse Regering. WWSV staat open voor alle Vlaamse verenigingen die zowel de recreatieve als de competitieve watersport aanbieden aan hun leden.

    De disciplines van de sporttak zeilen omvatten:

Comments

Voor u geselecteerd: