Ostend Sailing Weekend sluit ONZK seizoen af onder ideale omstandigheden

Ostend Sailing Weekend

In het weekend van 15 en 16 september werd in Oostende  de finale van het ONZK gezeild. Zowel in IRC 1-2 als IRC 3 was de strijd voor de seizoensprijzen nog niet beslecht. Een mooie opkomst bij een Indian Summer weertje voor beide vloten.  De organisatie was in handen van de Royal North Sea Yacht Club.

De deelnemers in IRC kregen 5 upwind-downwind banen van telkens 2 zeemijl (1,5 zeemijl voor IRC 3) voor de boeg, aangevuld met een afsluitende coastal race rond de vaste betonning voor een afstand van 11 zeemijl.

ONZK

IN IRC 1-2 kwam Il Corvo (Astrid De Vin) haar zeilkunsten nog eens tonen met liefst 6 zeges dit weekend. Jammer dat de concurrenten voor hen ontbraken, de Ragazza 4, een performante Mills 37 die door het team voor het eerst gezeild werd, was een opvallende verschijning maar kon ook geen vuist maken. De tweede plaats was voor Manta van Michel Lefebvre en Njord van Paul Jonkheere werd derde.

In IRC 3 was Picsou (Alain Rousseau) met de crew van ex-Dunkerque Plaisance (Philippe Bourgeois) dominant sterker. Halftonner General Tapioca (Philippe Pilate) werd tweede voor Zarafa.

Picsou

Winnaars ONZK seizoen 2018

In het eindklassement van het Open Noordzeekampioenschap 2018 IRC 1-2 wint Michel Lefebvre  met het Manta team voor Paul  Jonckheere met team Njord en André Vincke met de ploeg van de Juliette. In IRC 3 gaat het goud naar van Picsou , Zarafa (Iwan Seghers/Brita Van Rossum)  krijgt zilver en het brons is woor het jonge team van Lady Musgrave (Charlotte De Wilde).

Manta sailing team

Manta Sailing Team winnaar ONZK IRC 1

In CR werden 4 wedstrijden rond de vaste betonning gevaren. Denebola met Matisse Poncelet domineerde, het J24 schoolbootje Eau Nor Van de Twinsclub werd tewede en Bert Janssens vervolledigde het podium met zijn Caminata.

Wat betreft de eindrangschikking van het ONZK is er in CR 1-2 slecht één boot die drie keer deelnam, de Soulmate, een Salona 38 die zich tot eindwinnaar kroonde en dus een gratis IRC meetbrief voor 2019 verdient. In CR3-6 wint Saudade, van BZYC lid Lennert Verhoeven het pleit (en een gratis IRC meetbrief) voor Yalchik III en Denebola.

Einduitslag 2018 ONZK alle klassen

2018 ONZK Final Results IRC 1+2

2018 ONZK Final Results IRC 3

2018 ONZK Final Results CR 1+2

2018 ONZK Final Results CR 3-6

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: