Deltaweekend 2019 vanuit Colijnsplaat

Deltaweekend 2019

De vakantieperiode is weer ten einde, de plannen voor volgend jaar worden al weer gesmeed. Na een succesvol weekend in Zierikzee afgelopen editie, gaan het Deltaweekend volgend jaar weer naar Colijnsplaat. Reserveer het weekend van 28 tot en met 30 juni 2019 in uw agenda. Ook volgend jaar wil de organisatie de traditie van het Deltaweekend voortzetten met weer veel deelnemers en spannende wedstrijden.

Het Deltaweekend is al vele jaren dé zeilwedstrijd van het jaar op de Oosterschelde in Zeeland. Dit jaar werden de wedstrijden gevaren vanuit Zierikzee, de haven waar het ooit begon. Voor komend jaar is gekozen voor Colijnsplaat. De haven ligt direct aan de Oosterschelde en het wedstrijdgebied. Voor toeschouwers een prachtige uitkijkpost om de wedstrijden ook vanaf de kant te kunnen volgen.

Het Deltaweekend is voor alle zeilers

Vrijwel elke zeiler kan bij het Deltaweekend terecht, van sterk competitief tot meer recreatief. Het Deltaweekend betekent wedstrijdzeilen zoals bedoeld, met een fanatieke strijd op het water en veel gezelligheid aan de wal. Inschrijven kan in de IRC en ORC klassen, de Rond- en Platbodemklassen en diverse eenheidsklassen. Ook ongemeten jachten en Belgische jachten met een CR-rating zijn welkom.

Colijnsplaat een haven met mogelijkheden

De keuze voor Colijnsplaat was niet zo moeilijk. In 2017 konden we met de steun van de gemeente, sponsoren en watersportvereniging Noord-Beveland een fantastisch "regatta village" opzetten rond de Vissershaven. WSV Noord Beveland heeft opnieuw steun in materiële en financiële zin toegezegd. Colijnsplaat is in veel opzichten een uitstekende uitvalshaven. Direct gelegen aan het wedstrijdwater, aantrekkelijk voor de deelnemers, organisatie en toeschouwers. Voortbouwend op de ervaringen van 2017, gaan we de mogelijkheden verder uitbouwen.

Het haventeam van Colijnsplaat

Havenmeester Colijnsplaat

We rekenen op veel deelnemers en mikken daarbij ook op nieuwe categorieën deelnemers. Daar gaan we komende maanden hard aan werken. Aarzel niet en zet de datum vast in de agenda!

Meer informatie zie www.deltaweekend.nl.

Foto: Anusjka Martens, Objectivo Fotografie

 

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: