Zeilers weerbericht weekend 29-30 september 2018

Weerkaart vrijdag 28 september 2018

Nog maar eens een zonnig weekend dankzij het volgende hogedrukgebied dat boven onze streken komt te liggen. Een langgerekt koufront, verbonden met een depressie ter hoogte van de Baltische Staten, trekt vandaag vrijdag 28 september 2018 over de regio en verplaatst zich na de middag verder naar het zuiden.

Tijdens het weekend zal een hogedrukgebied ons weer opnieuw gunstig beïnvloeden. Dit hoog trekt over regio naar het oosten. Zondag 30 september ’18 draait de stroming, op de oostelijke flank van een volgend Atlantisch hoog, geleidelijk naar het noordwesten en wordt onstabiele polaire lucht aangevoerd.

Zaterdag 29 september begint de dag met vrij veel bewolking. Vanaf de middag wordt het zonniger. Goed zicht. Maxima rond 14-15 °C. Minima rond 6 °C.

Wind op zee: Matige wind (7-10 kt) uit ZO, krimpend naar ONO en afnemend tot zwak à matig (5-8 kt). Golven rond 1.0 m, afnemend tot 0.5 m.

Wind aan de kust: Zwakke tot matige wind (5-8 kt) uit ZO, krimpend naar NO en afnemend tot zwak (4-6 kt). Golven rond 0.6 m, afnemend tot 0.3 m.

Rukwinden: Niet van toepassing.

Opmerkingen: Geen.

Weerkaart zaterdag 29 september 2018

Zondag 30 september zijn er in de voormiddag nog opklaringen maar stilaan neemt de bewolking toe, gevolgd door wat regen of een bui. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima rond 15 °C. Minima rond 6 °C.

Wind op zee: Matige wind (11-16 kt) uit WNW. Golven rond 0.6 m, toenemend tot 0.9 m.

Wind aan de kust: Matige wind (7-10 kt) uit WNW. Golven rond 0.3 m, toenemend tot 0.6 m.

Rukwinden: Tot 27 kt.

Opmerkingen: In de loop van de dag wordt de aangevoerde lucht onstabieler en wordt de wind vlagerig.

Weerkaart zondag 30 september 2018

 

Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Comments

Voor u geselecteerd: